Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Димитър Димитров, УНСС: Като мениджъри показваме, че мисията е възможна, въпреки кризите и хаоса
Автор: Екип Ruse24.bg 17:28 / 04.10.2023Коментари (0)377
©
Високата оценка, която получихме от министъра на образованието и науката за изпълнение на договора му за управление, съгласно заложените от МОН политики, е признание за всички, които работят в УНСС, и помагат, за всички наши приятели, и за нашите студенти, така че това е обща оценка. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров. Той призна, че зад това стоят доста усилия. Политиката на Министерство на образованието и науката въвежда критерии, въвежда и количествени показатели, които трябва да се изпълнят, и по този начин трябва да се следва определена политика. "Тя е обвързана и с финансов бонус, ако имате максимална оценка, ако имате по-ниска оценка – по-малък. Така, че добре подредени неща. Политиките, които сме следвали са стандартни за всички университети и са в областта на учебната работа, научно-изследователската дейност, студентски политики и интернационализация. И всъщност там има показатели - дали има определен брой въведени упражнения,  дали има нови учебни програми и обновяване на програмите, изследователски проекти и привлечени средства, обновление на сграден фонд, студентски общежития, мобилности. Това е стандартната дейност, която ние си извършваме, вкарана в една рамка. Все още не е идеалната рамка, да си признаем, но все пак е стъпка в правилната посока", добави проф. Димитров.

Той разказа, че девизът им е "Духът прави силата". Оказва се, че си е само техен девиз.

"Когато хората са ентусиазирани, когато имат желание, когато виждат положителна перспектива пред себе си, нещата се случват. Не може да се оплакваме много, но важното е да вървим в тая посока. Пък и ние като икономисти и мениджъри наистина трябва да показваме и на студентите, че можем да го направим, въпреки политическите кризи и хаос, въпреки бюджетите, липсващите или намалените", каза още Димитров.

Той призна, че преди 20-30 години, са имали лоша материална база, липсващи елементи на учебния процес.

"Няма как да обучавате елитни мениджъри, ако вие самия не сте на това ниво. И мисля, че сега като университет, като база, като възможности, ние сега сме добре. Сега стартираме един фотоволтаичен парк за собствени нужди, направихме ремонт на библиотеката, която ще изглежда съвсем модерна, много голямо преустройство на външната среда, колонки за електрозареждане, все такива неща. Въведохме много малки такива подобрения, които да подобрят буквално бита на студентите: и видеонаблюдение, и споделени пространства да седнат някъде в коридора – преди това го нямаше, зарядни станции за телефони също.

Увеличихме и заплатите, което е резултат на общи усилия, но то се дължи и на увеличения прием,  и на платеното обучение, на икономии, които направихме в резултат на много енергийни мерки. Изобщо показваме на студентите, че мисията е възможна.

Цоня СЪБЧЕВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Рокади в ДПС
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Почина Силвио Берлускони
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: