Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Раждаемостта у нас се е сринала драстично
Автор: Екип Ruse24.bg 10:56 / 02.01.2014Коментари (9)390
© Ruse24.bg
Срив е меко казано, когато говорим за раждаемостта. За срив можеше да се говори в последните пет-шест години, в момента вече говорим за катастрофа по отношение на раждаемостта. Това каза в сутрешния блок на БТВ д-р Антония Григорова, координатор на инициативата "Бебе на годината", и посочи някои от причините за това.
Населението ни застарява, жените в репродуктивна възраст също намаляват поради икономическата имиграция, констатира д-р Григорова. Част от жените се ограничават до раждането на едно дете, именно защото смятат, че не могат да се грижат за повече от едно дете. Сериозен проблем е и недобрата грижа за здравето, която в дадени случи води до стерилитет на жените.

Подходът за решаване на демографската криза не зависи от здравната система, смята д-р Григорова. Тя може да сигнализира за наличието на проблема, но е работа на всички държавни институции да се обединят, за да се намери решение и път за справяне с демографската криза, уточни специалистът.

В демографията проблемите стават бавно и бавно се решават, отбеляза д-р Григорова. Според нея е популистко да се твърди, че с увеличаването на детските надбавки и на майчинските автоматично ще повиши раждаемостта. Подобни мерки не са насочени към работещите майки и хората с постоянни доходи, за тях мерките и помощта трябва да бъдат по-различни, коментира координаторката на инициативата "Бебе на годината" и призова за комплексни мерки и действия в справянето с демографската криза.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.01.2014 г.
0
 
 
При такова масово изселване на млади българки и българи, друго не може да се очаква. Не намират мечтания живот в България и го търсят в други държави. Остават там.
Aнонимен
на 02.01.2014 г.
0
 
 
За сметка на това смъртта рано ги изтръгва младите хора напоследък !Колкото и да е тъжно,е така за жалост !
+3
 
 
напълно подкрепям Батман-а: "никакви детски при майка без средно образование и без поне 2 години трудов стаж".. освен това да им се спират детските, ако не си гледат/контролират децата - т.е. ако децата просят/крадат и т.н. най-малко да спират социалните на родителите, след това да им търсят отговорност
+2
 
 
Баво за този коментар на Батман.Да ама не тези от парламента ни водят към тотална циганизация. Позор за всички тези мекерета които ни "яхат" вече 24год
+11
 
 
Причините са няколко 1) Чалгата възпитава момиченцата да търсят принца с мазното БМВ и много пари, търсят търсят не го намират , стават стари моми и край 2) Тези, които си намират читави съпрузи смятат, че с общия им доход повече от едно дете би било почти невъзможно (тук да говори правителството) 3) Повечето ''бъдещи майки'' ги е страх да имат дете , защото работодателите тук , вместо да помагат, те смачкват ако имаш дете и уволняват майките, а после жена с бебе е гледана с лошо око при търсене на нова работа 4) Тези, които имат стабилни доходи и добра работа и които са решили да имат дете , се спират, или се отказват напълно или решават да емигрират, защото не искат бъдещото им дете да е в 1 клас с още 20 циганета и да се научи само на лоши неща , защото училището си е 1/3 от възпитанието на детето и ако ще принц/принцеса да си го направил вкъщи, там може да му ве повлияе крайно зле. Решенията - криминализиране на уволнена майка ако й е първа рожба - детски не 50 а 350 лв за 1во дете, 200 за 2ро и никакви детски при майка без средно образование и без поне 2 години трудов стаж - така ще изрежем циганите - паралелки изцяло с български деца, ако ще в клас да са по 6 деца
+4
 
 
Ще спада докато се затрием като нация.Тези в парламента си правят експерименти с народеца вече 24год. Мекерета и маскари.
Aнонимен
на 02.01.2014 г.
+6
 
 
държавата е мащеха по този проблем.
Aнонимен
на 02.01.2014 г.
+8
 
 
За сметка на това мангалите се роят като хлебарки.....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: