Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Росен Плевнелиев: Президентската институция ще работи за устойчива и дългосрочна реформа в здравеопазването
Автор: Екип Ruse24.bg 15:36 / 03.10.2011Коментари (0)741
©
За устойчива дългосрочна реформа в здравеопазването, а не такава на парче и от днес за утре, ще работи кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Този техен приоритет беше заявен на среща с медицинския персонал на болницата в гр. Бяла, Русенска област, която е създадена още през 1882 г. Здравното заведение е спечелило проект по Оперативна програма "Регионално развитие" на стойност 4.6 млн. лв. , с които ще закупи ново медицинско оборудване и ще рехабилитира сградата. 

Росен Плевнелиев припомни, че през времето, в което е бил министър на регионалното развитие и благоустройството са били предоставени общо 300 млн. лв. на държавни и общински болници по линия на ОПРР на базата на устойчива стратегия, която залага на борбата с онкозаболяванията, закупуването на медицинско оборудване, създаването на регионални центрове за ранна диагностика, центрове за лечение и т.н

Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ предложи европейските средства, предвидени за здравеопазване през следващия програмен период да бъдат насочени към спешната помощ и към животоспасяващи дейности. Въвеждането на електронната здравна карта ще бъде сред приоритетите на президенската двойка, тъй като чрез нея ще има история на заболяванията, лекарите няма да губят ценно време при спешни случаи, а ще вземат решения бързо и ще спасяват човешки животи.

Пред събралите се в болницата медици Росен Плевнелиев заяви, че здравеопазването има силно социално измерение и взаимоотношенията между пациенти и доставчици на здравни услуги не са взаимоотношения между купувач и продавач. Състоянието на здравеопазването отразява отношението на държавата към човека. То трябва да е справедливо и да пази човешкото достойнство. 

Реформите в здравеопазването са продължителен процес и решенията в тази област надхвърлят компетентностите на едно министерство. Те засягат не определен регион, не опредена група от населението, а цялото население. Президентът може да търси обществено съгласие, от една страна, и от друга - да наблюдава и отстоява приетата дългосрочна линия на реформи по времето на поне две правителства.

Вие сте национален капитал на България, който трябва да запазим и да уважаваме, с тези думи се обърна Маргарита Попова към лекарите, сестрите и санитарите в здравното заведение. Кандидатът за вицепрезидент декларира, че с подкрепата на Росен Плевнелиев ще спази и поетото обещание към съдебните медици да бъде изготвена концепция за съдебно-медицинската експертиза. 70 години никой в държавата не се е погрижил за тях, но те дойдоха при мен, довериха ми се и аз ще оправдая тяхното доверие, заяви още Маргарита Попова.

Регионалните болници ще бъдат сред основните приоритети на президенстката двойка, за да могат и да са оборудвани с модерна техника и да отговорят на нуждите на хората по места. Пред медицинския персонал в Бяла Росен Плевнелиев заяви, че не е ловец и няма да ходи на лов, а ще обикаля по регионите и ще разговаря с хората. Преди да си тръгне от болницата Росен Плевнелиев посети председателя на общинската страктура на ГЕРБ в гр. Борово Валентин Панайотов, който от вчера е настанен там по спешност.


Още по темата: общо новини по темата: 18
30.10.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
27.10.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: