Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
СБЖ излиза на протест
Автор: Петър Дучев 11:27 / 15.06.2024Коментари (0)1151
©
Съюзът на българските журналисти излиза на протест срещу некоректен наемател днес на обяд. Членове на най-старата и авторитетна организация на журналистите в България ще излязат на ул. "Граф Игнатиев" 4 в 13 часа, за да изразят своето право на глас срещу фирма, която повече от 3 години неправомерно ползва имот на организацията.

От ноември 2021 г. наемател, който ползва един от имотите на СБЖ не само не е заплащал наем, но и продължава да ползва помещението. Срещу некоректния наемател от години се водят дела. Вместо да се изнесе, фирмата продължава да ползва имота и да развива търговска дейност. От СБЖ настояват за освобождаване на помещението заради неплатени наеми, както и за задължения в размер на стотици хиляди лева.

"Договорът е прекратен на 4.09.2020 г. заради неизпълнени клаузи, приети и подписани от двете страни. Официално споразумението изтече на 1.11.2021 г.“, подчерта председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова. Тя посочи, че ситуацията продължава вече четвърта година, което, освен всичко друго, представлява и огромна финансова вреда за юридическо лице с нестопанска цел, чиито членове разчитат на подкрепа, включително и в творческата си дейност.

"След като имахме доброто желание да се договорим без да стигаме до съд, непрекъснато се получават промени от страна на фирмата. Ситуацията е такава, че съдът трябва отсъди и да вземе решение, което ще облекчи нашите взаимоотношения. Но считам, че е редно делата да се водят, след като фирмата освободи помещението, защото в момента то се използва без правно основание“, заяви Снежана Тодорова. Тя допълни, че до момента СБЖ е действал изключително и само в рамките на закона и процедурите, които той предвижда, като са се обърнали към съда за защита на правата си.

"По никакъв начин не сме използвали възможностите на журналистиката и не сме ангажирали обществото с този въпрос. Близо 4 години СБЖ е лишено от всякаква възможност да ползва собствения си имот – не можем да го предоставим под наем на друг наемател и да реализираме приходи, които за нас от жизненоважно значение. В същото време от фирмата, която държи имота ни не получаваме никакви плащания. Нещо повече – те не заплащат дори консумираната от тях вода, а това е ресторант“, коментира Снежана Тодорова.

Ситуацията, в която наемателят отказва да напусне имота и продължава да го използва без да плаща, е проблем, който не само нарушава правата на собственика, но и създава значителни стрес и финансови загуби. СБЖ вярва и разчита на българските институции, на съдебната система и се надява да се предприемат съответните законови мерки за решаване на казуса.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: