Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шеф Николай Немигенчев: Най-лесният вариант за приготвяне на шаран е на фурна
©
Шаранът се готви най-лесно цял, когато е покрит смес от белтък и морска сол. Това каза шеф Николай Немигенчев – юрист, бодибилдър, гурман и предприемач в предаването "Приказките от днес“ на Радио "Фокус" във връзка с наближаващия Никулден и тряпезата за празника.

"Един от лесните начини за приготвяне на шаран е във фурна. Покривате го със смес от белтък и морска сол. Когато се пече, голямото количество сол от една страна го овкусява, а от друга го задушава отвътре. Това го прави много крехък.  

Добра идея е шаранът да бъде предварително маринован. Например да смесите един литър вода с 80 грама сол и 40 грама захар. Може да добавите лимони и портокали в марината. Рибата трябва да кисне в тази смес около 12 часа, ако е голяма“, посъветва шеф-готвачът. 

Той обясни, че след това шаранът се измива и почиства. Може да се напълни с лимони, ориз или друго, след което може да се готви. 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
Природни стихии
България и Войната в Украйна
Хороскоп за деня
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: