Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сирия ще върне 24 % от дълга си към България в рамките на следващия месец
Автор: Екип Ruse24.bg 17:27 / 25.04.2010Коментари (3)401
©
В рамките на следващия месец България ще получи 17 млн. долара, което представлява 24 % от дълга на Сирийската арабска република към страната ни. Това предвижда подписаното днес в Дамаск Споразумение между двете правителства. Средствата ще бъдат преведени на Министерството на финансите. Към момента целият размер на дълга към България възлиза на 75 млн. долара. „Ние получаваме най-голям процент от задълженията, които Сирийската арабска република има и връща към други страни", обясни министър-председателят Бойко Борисов.

Ръководителят на българската правителствена делегация поднесе подарък копие на Маска на Терес на президента на Сирийската арабска република Башар Ал Асад, с който разговаря в рамките на посещението си. Премиерът Бойко Борисов се срещна и с министър-председателя на Сирия Мохамад Наджи Отри, който получи като подарък копие на плочка с конник от Тракийското съкровище.

„Най-важното при тази визита е, че възстановяваме традициите, които сме имали преди години", каза министър-председателят Бойко Борисов. „Основна цел за двете държави ще бъде да гарантират на бизнеса сигурност и възможност за работа. В отношенията между страните България може да помогне с подготовка и обучение на кадри в сферата на туризма и медицината. Ще се стимулира и връщането в Сирия на българските фирми, които да се включат в проектирането и изграждането на инфраструктурни обекти, енергийни мощности, развитието на техническата и текстилната промишленост", обясни премиерът Бойко Борисов. „По този начин ще осигурим работни места и влияние в този район", допълни българският министър-председател.

В рамките на посещението бяха подписани още три споразумения между двете държави - за икономическо сътрудничество, за сътрудничество в областта на физическото възпитание и спорта и за международен сухопътен транспорт на пътници и стоки. По време на пленарните разговори между официалните делегации бяха постигнати договорености за възстановяването на въздушната линия София-Дамаск, както и за откриването на две нови - Варна-Латакия, София-Халеб.
„Сирия възлага много надежди на България проблемите в тази част на света да се решат по мирен път, а това е позицията и на нашата държава", каза още министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на двудневното официално посещение на българската делегация в Дамаск се проведе съвместен бизнес форум, по време на който взе участие вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

„България се завръща в Близкоизточния регион при стари партньори и нови приятели, заяви министърът на външните работи Николай Младенов след среща със сирийския му колега Уалид Ал Моаллем. Двамата министри се договориха да направят основен преглед на юридическата база на отношенията между двете страни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какъв успех,ще осигурим работни места в този район,ще получим по по-малко от 2,5 долара на българин.А не можеше ли да се стимулират сирийски фирми ,които да създадат работни места в България.
на 25.04.2010 г.
+1
 
 
Отлична новина.Дано похарчат парите за благото на хората.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: