Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Софтуер посочва рисковите фирми
Автор: Екип Ruse24.bg 10:55 / 02.03.2011Коментари (3)473
© Ruse24.bg
НАП започва изграждането на ново софтуерно приложение "Информационна система "Контрол". Проектът е на обща стойност 2 973 716,87 лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Новият софтуер ще позволи на администрацията да извършва периодично автоматична оценка на всички задължени лица.

На базата на предварително зададени критерии, софтуерът ще може да отсява тези дружества и физически лица, които е най-вероятно да укрият доходи или да не спазват данъчното и осигурително законодателство. По този начин ще се подобри процесът по подбор на фирми за ревизии и проверки, като усилията на администрацията ще се насочат приоритетно към некоректните към бюджета лица. В замяна за коректните - ще се намали административната тежест и ще се ускори възстановяването на надвнесени данъци и осигурителни вноски.

Новият модул "Контрол" ще автоматизира процесите по селекция и възлагане на ревизии и проверки. По този начин ще се намали до минимум действието на човешкия фактор, като това се очаква да ограничи корупционния натиск върху клиентите на администрацията.

Целта на проекта за изграждането на софтуерно приложение "Информационна система "Контрол" е да се подобри контролно-ревизионната дейност на НАП, да се повиши събираемостта на данъчните и осигурителни задължения, както и да се подобри удовлетвореността на клиентите от дейността на приходната администрация.

С реализирането на проекта се предвижда и по-пълното използване на електронната комуникация с клиентите на администрацията, както и въвеждането на връчване и получаване на документи по електронен път в хода на контролните производства. Това ще облекчи и намали разходите на клиентите на НАП при контакта им с администрацията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ТЯ БИРНИЦИ ВМЕСТО ДА ПРАВЯТ НОВИ РЕГИСТРИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ЗАщО ФИРМИТЕ И ДРЕБНИЯ БИЗНЕС Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ..ТАЯ ДЪРЖАВА СЕ чУДИ С КАКВИ ДАНЪЦИ ДА СЪСИПВА И БЕЗ ТОВА УМИРАщИЯ БИЗНЕС В СЪщОТО ВРЕМЕ КАТО ПОДЛОЖИ СЕ СЛАГАТ НА ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ НА КОИТО МЯСТОТО ИМ ИЗОБщО НЕ Е В ЦЕНТЪРА НА ГРАДОВЕТЕ А МИНИМУМ НА 10 КМ ИЗВЪН НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА..НАЙ ПРЕСНИЯ СЛУчАИ В КИчУКА С ЛИДЛ И КАУФЛАНД..АМА НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ..КАТО ИМА ИЗБОРИ НИКOЙ ДА НЕ ХОДИ ДА ГЛАСУВА..ЖАЛКИ ПЛЕБЕЙ..
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: