Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Специалист по киберсигурност: Отговорността е много голяма
Автор: Екип Ruse24.bg 11:17 / 30.09.2024Коментари (0)800
©
Киберсигурността е специалност, която има нужда от повече жени. Това каза Ива Бен – специалист по етично хакерство и водещ мениджър на Red team (отборът на етичните хакери) на технологичния гигант Microsoft, в предаването "Утрото на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова. Тя е финалист в класацията на "Киберсигурност – Жена на годината“ и е в топ 20 на жените специалисти по киберсигурност в света.

Ива Бен живее и работи в САЩ от 20 години. Разказа, че попада в сферата на киберсигурността случайно. Първоначално изучава и работи като маркетинг мениджър, но след като попада в KPMG, разбира, че киберсигурността е нейната професия. "Киберсигурността ми е повече от кариера, това ми е толкова дълбока страст и наистина съм благодарна, че не ми се получиха плановете с маркетинга“, сподели тя.

Ива Бен ръководи екип етични хакери в Microsoft. "Нашият отбор слага шапката на злонамерени хакери – ние мислим като хакери, действаме като хакери, но го правим с цел да подобрим нашите информационни системи, да намерим дупки в нашата киберсигурност и да ги заздравим преди истинските злонамерени престъпници да направят това. Това е като ежедневна игра. За да бъдем в дневния ред, трябва да мислим като истински хакери“, обясни тя.

Кибератаките в момента са много динамични благодарение на изкуствения интелект и облачните технологии. Стратегията за киберсигурност в Microsoft е създавана именно от етичните хакери в нейния Red team. "В Microsoft поддържаме целия свят – мащабни организации, болници. Отговорността е много голяма. Когато подобряваме сигурността на Microsoft, ние пазим целия свят“, подчерта специалистът по киберсигурност.

Ива Бен бе част от организираната в София от ISACA Sofia Международна конференция на тема "Жените, ръководещи технологиите – българският принос в киберсигурността“.

Тя разказа, че през годините се е сблъскала с много трудности като жена в сферата на киберсигурността, доминирана от мъже. "Сега искам да съм пример за жените, да видят, че наистина можеш да тръгнеш от нищо и наистина да постигнеш мечтите си, че има място за жени в тази професия. Аз съм ментор, аз съм в борда на директорите на няколко организации, създавам много възможности млади жени да влизат в тази професия. Но най-важното за мен е аз да съм добър пример за по-младите жени и да ги насърчавам“, обясни Ева Бен.

Нейната страст е алпинизмът. Качвала е най-големите алпийски върхове в САЩ, често ходи и в Швейцарските Алпи. "Алпинизмът те поставя между живота и смъртта, в опасни моменти, в които трябва да се фокусираш върху сегашния момент и нищо друго. Това те кара да си спомниш колко малки са нашите проблеми. Много пъти съм започвала да катеря върхове с мисълта, че няма начин да направя това, но го правя. Ние си слагаме лимити в главата. Дори когато мислите, че нещо е невъзможно и не може да го направите, направете го. Направете го уплашени, но го направете“, призова Ива Бен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: