Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стартира информационна кампания за правилно поведение при земетресение
Автор: Екип Ruse24.bg 09:55 / 21.03.2011Коментари (1)377
© МВР
В рамките на един месец, от 21 март до 21 април, ще се проведе информационна кампания, чиято цел е да повиши културата на българските гражданите за действие при възникване на земетресение. Специално внимание ще бъде обърнато на уязвимите групи в обществото - хора със зрителни и слухови затруднения, с моторни нарушения, възрастни граждани и деца, лишени от родителски грижи.

През този един месец българските пожарникари и спасители ще проведат открити уроци в учебните заведения в страната и демонстративни занятия. Ще бъдат раздадени листовки и книжки, в които са описани правилата за поведение при земетресение. Общият бюджет на проекта е 420 000 евро. Патрон на проявите в страната е г-жа Кристалина Георгиева.

Европейския проект "SAFEQUAKE - Усъвършенстване на поведението на населението, живеещо в градски зони с висок сеизмичен риск след земетресение" се реализира по линия на Финансовия инструмент за гражданска защита на ЕС.

Координиращ бенефициент на проекта е Главният инспекторат за извънредни ситуации на Румъния. От българска страна асоцииран бенефициент е Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", а от хърватска - Дирекция "Национална защита и спасителни дейности".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ай пак пари на вятъра... бе вие нормални ли сте незнам кви сте малоумници още малко ще ви търпим после ще ви се случи такова земетресение че няма да искате да барнете пари повече... тея "постройки" кадето се строят напоследък вятъра ще ги бутне пък камоли едно силно земетресение. после седи спокойно с правилно поведение... като знам как се строи в момента и как се е строяло и как никога не са се спазвали нормите сградите да са земетръсоустойчиви просто ви е бедна фантазията тука ако ни удари такъв трус като в япония няма да може да се възтановим 100 години после като знам колко са алчни всички парите от помощи ще се изпарят за отрицателно време после ще им е виновно земетресението 50 години. тъйче ако ви е мил живота при първите симптоми на силно земетресение се изнасяйте от сградите колкото може по бързо пък министрите и организаторите на тая безумица да си стоят спокойно и да чакат да ги затрупа нещо без паника.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: