Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стартираха засилени проверки за неизползване на обезопасителни колани
Автор: Екип Ruse24.bg 15:02 / 15.02.2010Коментари (10)428
© Ruse24.bg
От днес до 21 февруари, на територията на всички страни-участнички в TISPOL едновременно ще се проведе контролна акция за установяване на нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани от водачите на моторни превозни средства и пътниците. Кампанията има за цел коригиране поведението на водачите и пътниците и осъзнаване важността на използването на обезопасителни колани. Това ще доведе до спасяването на около 10 000 човешки живота годишно в Европа.

Като член на TISPOL и във връзка с приетия от Европейската мрежа план за провеждане на полицейски операции през 2010 г., "Пътна полиция" в нашата страна също организира засилени проверки за установяване на нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани от шофьорите и пътниците, както и спазване разпоредбите на Закона за движение по пътищата за използването на системи за обезопасяване на деца при превозването им в моторни превозни средства.

През 2009г. са проведени девет полицейски операции по отношение на пътната безопасност - контрол на разрешената скорост за движение, контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества от водачите на МПС, използване на обезопасителни колани, контрол над товарните автомобили и автобусите, като България е взела участие във всички.
Провежданите кампании оказват положително въздействие, върху поведението на водачите на МПС, за подобряване на пътната безопасност, както и за намаляване на жертвите и пострадалите при пътни инциденти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютно съм съгласен с Швейк (коментара му под един Анонимен). Ако загубиш собствения си живот това е най-малкия проблем от гледна точка на държавата. Проблема става по-голям когато се натрошиш до толкова, че държавата трябва да ти плаща за лечението и още по-голям когато станеш инвалид и вместо да си плащаш данъците цял живот ще трябва да ти бъдат плащани помощи, санаториуми, придружители и т.н.
0
 
 
Преди години, като карах шофьорсите изпити, направих забележка на изпитващия цървул да си сложи колана... ... ...трябваше да се явявам още четири пъти на курмуване след това.Накрая ми писна и си платих за книжката.
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 15.02.2010 г.
0
 
 
Винаги си го слагам, още преди да тръгна. Дри ако има на задната седалка го слагам
0
 
 
всичко е въпрос на навик според мен.аз лично още като се кача в колата и несъзнателно си слагам колана .да пази Господ -то когато ти е писано не колан ще те спаси не чудо,но съм ЗА с двете ръце
0
 
 
Защо трябва да се правят кампании,за да се спазва законът?!Кампания за колани,кампания за нелегални таксита..смешно е!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Икономическа криза
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: