Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Съветите на баба за "малката кухня на дупки" и "приятелката на съдовете и топлината"
Автор: Десислава Томева 15:58 / 18.11.2024Коментари (0)435
© Blagoevgrad24.bg
Влизате в кухнята, изпълнени с ентусиазъм да създадете нещо вкусно, а ето че още в първите минути ви спъва липсата на... гевгир или пък дървената бъркалка, която всички по-опитни домакини пазят като истинско съкровище. Може да звучи старомодно, но тези два "инструмента“ са истински герои в кухнята – доказано през поколения!

Защо гевгирът е като малка кухня на дупки?

Скромен, но универсален, гевгирът е едно от онези неща, за които не подозирате колко често ще ви трябват, докато не дойде моментът на нуждата. Нека ви разкрия някои от неговите суперсили:

Прецеждане на спагети – класика. Как иначе ще отделите водата, без да изгорите ръцете си или да изгубите половината паста в мивката?

Измиване на салати и зеленина – тук гевгирът е ненадминат. Няма опасност листата да се "удавят" или да останат с излишна вода.

Прецеждане на първата вода от боба или лещата – важна стъпка за намаляване на подуването (и не само на зрънцата).

Миене на ориз – тук можете да се справите и с фина цедка, но няма нищо по-удобно от гевгир с подходящи отвори, които да задържат ориза, докато мръсната вода изтича.

Дървената бъркалка – съюзникът на вашите съдове

Днешните модерни тенджери и тигани често са с незалепващи покрития. Веднъж ги надраскате ли с метална лъжица, сбогом с мечтата за готвене без залепване. Ето защо дървената бъркалка е не само препоръчителна, но и задължителна.

Нежна към съдовете – няма драскане, няма стрес за тигана.

Универсална – подходяща за всичко – от сосове до разбъркване на яхнии.

Приятелка на топлината – не се нагорещява, не се топи, не отделя вредни химикали.

И един съвет "от баба"

Гевгирът и дървената бъркалка са малки инвестиции, но за дълги години. Поддържайте ги добре – гевгирът ще служи вярно, ако се измива веднага след употреба, а дървените бъркалки ще останат хигиенични, ако ги сушите добре и ги заменяте при износване.

Млади домакини, кухненските "вълшебства“ често идват от дребните, но правилни инструменти. Гевгир и дървена бъркалка – два обикновени героя, без които кулинарните приключения са далеч по-сложни. Запасете се и ще видите как кухнята започва да се върти около вас!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Димо Алексиев хванат пиян зад волана
Енергийна криза
Реформи в БДЖ
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: