ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Създават стандарт за добавките в колбасите | ||||||
| ||||||
Стандарт за добавките, които се инжектират в месото, въвеждат от агенцията по храните. Той ще посочва максималните количества на водата, нишестето и солевите разтвори, които се влагат в колбасите. "Много често търговците предлагат не месо и не филе, а вода..." - заяви Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. В много от случаите водата е повече от половината от грамажа на колбаса. Инжектирането на подобни добавки е разрешено от европейските регламенти, но от агенцията ще следят за количествата им в месото, както и дали то е разписано на етикетите. "Като потребители да сме уверени, че това, което плащаме, го получаваме. Има случаи, плащаме за килограм и половина пиле, а то всъщност да е по-малко от водата" - каза Найденов. Търговците нарушители ще бъдат строго санкционирани. Министърът дори се закани да отнема лицензи, ако вместо месо ни предлагат вода. "Продуктите се инжектират с вода и солеви разтвори. Солевите разтвори не са полезни за здравето" - подчерта той. Некоректните търговци и производителите, предлагащи некачествена храна, ще бъдат вкарани в "черни" списъци. Подобни списъци вече има и за търговците спекуланти, които изкуствено повишават цените на храните. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:Всички | Само на регистрирани | Моите | На приятелиПокажи и всички отговори
на 14.05.2011 г.
0
на 12.05.2011 г.
+1
на 12.05.2011 г.
0
на 12.05.2011 г.
0
на 12.05.2011 г.
0
на 12.05.2011 г.
0
на 12.05.2011 г.
0
на 12.05.2011 г.
+2
на 12.05.2011 г.
0
на 12.05.2011 г.
-1
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета