Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тончо Краевски: Мюсюлманското население във Великобритания е напът да стане мнозинство в рамките на нашия живот
Автор: Йоланда Пелова 19:43 / 07.08.2024Коментари (0)1005
©
Притеснителни са новините от Великобритания, от Бангладеш, по целия свят има много тревожни знаци за разместване на политическата конюнктура. Това, което става в Англия е продукт на недалновидната и обществено безотговорна миграционна политика на поредица британски правителства, главно от Консервативната партия, през последните 30 години. Великобритания има проблем със собствената си концепция за заселване на своята страна с чужденци. Това каза за предаването “България, Европа и светът на фокус" по Радио “Фокус" политологът Тончо Краевски.

"Знаем, че има смяна на властта с лейбъристите. Предишните консервативни управления не направиха нищо по отношение на мигрантите в Англия. Поради тази причина рухна електоралната подкрепа за консерваторите. Това се дължи на разочарованието на избирателите от Консервативната партия за това, че тя в продължение на две десетилетия не проконтролира миграцията. Това е най-ключовият въпрос, който мотивира англичаните  да излязат от Европейския съюз. Въпреки това те не предприеха нищо. “И когато хората престанат да участват в изборите започват да участват в политика на улицата. Това стои в основата на тези безредици, които се случват сега във Великобритания. Мюсюлманското население във Великобритания е напът да стане мнозинство в рамките на нашия живот.  Във второ и трето поколение мюсюлмани не се поражда чувство на принадлежност към Обединеното кралство", поясни Тончо Краевски.

“Проблемите на Великобритания са с мигранти от Сахарна Африка, Афганистан, Пакистан и Бангладеш, които през последните 40 години в малките градове организираха гета, банди от мигранти и групировки. Знимавали са се със склоняване към проституция, с групови изнасилвания на момичета от британски и от индийски произход в кошмарни пропорции. Жертви на тези банди са станали жени от порядъка на стотици хиляди. Социалната обстановка в Обединеното кралство е критична по тази причина. Когато те гласуваха да излязат от ЕС, хората наивно мислеха, че в ЕС  е този проблем, а не в собственото им правителство, смятаха, че това е единственото възможно радикално решение. Но тогава никой не го изтълкува това нещо правилно", отбеляза политологът.

“Социалните размирици във Великобритания са представени в големите британски и световни медии така, както ги вижда британското правителство. Интересите на британското правителство по този въпрос видимо се разминават с общественото мнение. Правителството вижда протестиращите като екстремисти, защото са изключително уплашени от възможността за етнически конфликт, въпреки, че тяхната политика създава предпоставки за такъв конфликт. Те трябва да лекуват причините за заболяването, които са в контролирането на миграцията, а не в контролирането на информацията", изтъкна Точно Краевски.

"Това което наблюдаваме във Великобритания, както и в други европейски страни и САЩ по отношение на миграцията е едно извращение на демократичния принцип, според който народът си избира правителството. Виждаме една инверсия, в която правителството си избира народа. Тоест, чрез законодателство за миграцията, чрез масово приемане на мигранти и даването им на избирателни права, те започват да манипулират електоралния корпус, който ги избира. Появява се конфликт между интереса на политическия елит и коренното население на страната. Огромна част от  населението първо и второ поколение мигранти не могат да излязат от т.нар. цикъл на бедност, въпреки всички усилия на в британското правителство. Мигрантите представляват по-скоро нетна фискална щета за държавата.

Тя финансира, спонсорира за своя сметка масовата миграция, която е от полза за някои международни корпорации, които по този начин държат ниски производствените си разходи. Най-вече е в интерес на политици, които разчитат на тези гласове за избирането си. Зад политиците и корпорациите стоят университетите, които са много сериозно откъснати от социалната действителност във Великобритания. Те оформят младото поколение от 40-50 години обучават младите британци, и ги индоктринират буквално в това, което е мейн стрийм възгледа на правителството - хората, които протестират против масовата миграция са екстремисти, те са расисти. Структурните неравенства и проблеми на британската нация трябва да бъдат реформирани и поправени. Този интелектуален пролетариат, който произвеждат британските университети води война през медиите, през политическите партии. Намират се в интелектуален конформизъм от очевидни лъжи, които са видни за всеки нормален жител на Острова. Кийр Стармър ще предприеме крачки да потуши протестите най-вероятно със сила", обясни Тончо Краевски.

Още по темата: общо новини по темата: 18
15.09.2024 »
09.09.2024 »
18.06.2024 »
14.05.2024 »
27.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: