Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тъпчат месото с опасни подправки
Автор: Екип Ruse24.bg 10:32 / 22.12.2009Коментари (5)560
© Ruse24.bg
Внимавайте какво месо избирате, предупреждават големите производители на пилешко. В борбата за повече пазари много фирми оставят качеството настрана, за да намалят цените си и да привлекат повече клиенти. За да предложат най-изгодно стоката си, много компании влагат в пилешкото повече маринати от разрешеното. Доскоро такива подобрители се слагаха само в бялото пилешко месо, за да го направят по-крехко.

Според стандартите максимално допустимото количество на подобни подобрители е до 20% маринати. В някои меса в момента обаче тези маринати са до 50-60%, казва Костова. "Окрехкотяването" вече се прави не само за белите меса, които по принцип са по-сухи, но и за останалите пилешки разфасовки, включително и за целите пилета.

Прекалено високото съдържание на тези вещества развалят вкуса на мръвките, но по-лошото е, че са вредни за хората. Маринатите съдържат соев протеин, фосфати, гума, карбонати, нитрати и консерванти. Соевият протеин влошава качеството на месото, когато се вложи в по-големи количества. В големи количества карбонатите могат да доведат до рак. Фосфатите и хидрохлуидите пък удрят по бъбреците и черния дроб.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кьде спи РИКОС. Глоби изатвор за тези саботажници,и консфискащия на имуществото. Аман от некадьрни и подкупни, инспектори,и мародери тьрговци.
0
 
 
Ааа добре че ни предупредихте. Иначе си купувах 20 кг. месо. Щом е така -само марула и пресен лук от Кауфланд за празниците. Как щях да се налапам с вредни добавки, малеиййй... Тенкс ...
0
 
 
храната в магазините е под всяка критика.ядем боклуци.не само с месата има проблем,и с зеленчуците е така.
0
 
 
Откакто научих как се правят колбасите и се овкусяват месата спрях да ги купувам и взимам само и единствено прясно месо за готвене.И там риска не е малък заради химикалите за ускорен растеж на животните,но поне избягвам другите гадости/а те са много/.Ако знаете деиствителноста-никога няма да купите повече колбас
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: