Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ученичка от "Баба Тонка" зае един от най-важните постове в държавата
Автор: Петър Дучев 23:02 / 21.10.2024Коментари (0)319
©
За да изградим модерна България, с която да се гордеем и която да е достоен член на европейското семейство, имаме нужда от амбициозни и любознателни българи с критично мислене като вас. С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към Аделина Кънева, ученичка в МГ "Баба Тонка“ в Русе и Димитър Марчев от ПМГ "Яне Сандански“ в Гоце Делчев, които в рамките на инициативата "Мениджър за един ден“ станаха "президент“ и "вицепрезидент“ за един ден.

Двамата младежи участваха в работата на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, запознаха се с работата на президентската институция, а на церемония в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 президентът и вицепрезидентът им връчиха сертификати за участие в инициативата.

Учениците участваха в срещата с директора на НАСА Бил Нелсън, а по-късно присъстваха и на церемонията по връчване на националния флаг на 33-ата Национална антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев. 

"Получихме стимул от вашия младежки ентусиазъм и борбен дух да продължим да се борим така, че младите хора като вас да виждат перспектива да реализират своя талант именно тук, в България“, заяви държавният глава и изрази надежда, че Аделина и Димитър днес са натрупали ценни знания и опит, които ще им помогнат за реализирането на техните амбиции. По думите на Румен Радев човечеството неведнъж, изправено пред сериозни изпитания, е разчитало за тяхното преодоляване на младите хора, на тяхната енергия, борбеност и идеи. Днес виждаме, че именно вие сте носители на тези идеи и тази енергия, допълни той.

В приветствието си вицепрезидентът Илияна Йотова подчерта, че днешният работен ден е оставил младежите по-богати с нови знания, но и президентската институция е била заредена с желание, амбиция, енергия, както и с един искрен и неподправен поглед върху процесите у нас и по света. Тя открои мисленето на младите хора и възприятието им за света като изключително значими и заяви, че ще продължи да работи така, че те да разчитат на институцията. Илияна Йотова изтъкна също така усилията и упоритостта на организаторите, които успешно реализират инициативата в едно изключително динамично време. "Благодаря ви за това, че виждате надеждата в тези млади хора, мотивирате ги, стимулирате ги да се развиват“, посочи още тя. 

Младите хора не само търсим промяна, а сме готови да работим активно за нейното осъществяване. отбеляза по време на церемонията  Аделина Кънева. Тя допълни, че благодарение на позицията си на "президент“ за един ден е разбрала колко е важен балансът между личната визия на лидера и колективните интереси на обществото.

Благодаря за възможността, макар и само за един ден, да работя с хора, които олицетворяват лидерството и държавността. С участието си в инициативата на "Джуниър Ачийвмънт“ президентската институция доказва, че не само е пряко свързана с управленческите процеси в страната, а и с развитието на нашето общество и с младите хора в България, допълни Димитър Марчев.

Румен Радев и Илияна Йотова подкрепят за трета поредна година инициативата за кариерно ориентиране, организирана от "Джуниър Ачийвмънт България“. На церемонията присъства и съпругата на президента Десислава Радева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Зима 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: