Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Усложнява се пътната обстановка в страната
Автор: Екип Ruse24.bg 14:29 / 20.12.2009Коментари (0)714
Шофьорите да не предприемат рискови изпреварвания и да използват двигателя на автомобила, а не спирачките за намаляване на скоростта по хлъзгави и заснежени пътища, съветва инспектор Красимир Костов от КАТ „Пътна полиция". Всички автомобили да са оборудвани с вериги, за да може при необходимост да се използват, препоръчват още от КАТ.

Ето какво още каза за пътната обстановка в страната инспектор Костов:

Пътната обстановка в страната се характеризира със снеговалежи в голяма част от страната, както и с валежи от дъжд, много заледявания по пътищата, замръзнал стар лед след разчистването, намалена видимост от мъгла.

На магистрала „Хемус" има обилен снеговалеж. По направлението Русе - Бяла също вали обилен сняг. Пътят Русе - Бяла е затворен за товарни автомобили с ремаркета. Те могат да преминават по обходен маршрут Русе - Разград, Търговище - Омуртаг.

Дъжд вали в Благоевградско, Бургаско, Търговищко, Хасковско, Великотърновско, Шуменско. Множество заледявания има в областите Добрич и Силистра. Сняг превалява във Врачанско и Софийско. Заледени са пътищата в областите Кюстендил и Перник.

Имаше големи затруднения на международния път Е-79 - София - Кулата, на територията на област Перник (Студена и Старо село, където е участъкът с по-голяма надморска височина). След недоброто почистване на снощния сняг там се образуваха множество заледявания и движението бе много затруднено. По обяд фирмата, която поддържа участъка, е приела мерки за разпръскване на пясък.

По пътя Перник - София тежкотоварните автомобили, които се пропускат, трябва да имат задължително вериги за сняг. Изискването за вериги се налага и за други планински участъци. Всички, които потеглят на път с товарни и с леки автомобили, би трябвало да носят със себе си вериги за сняг и при необходимост да ги поставят.

Забранено за камиони с ремаркета и полуремаркета е през проходите „Петрохан", Батак - Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Котел - Омуртаг.

Няма закъсали автомобили в столицата до момента, съобщи директорът на „Гражданска защита" в София Валери Младенов. До момента няма и хора, които да бедстват на Витоша.

Ето какво още каза за обстановката в София Валери Младенов:

Няма постъпила информация в дирекцията за бедстващи хора в планините около столицата. На терен са изпратени четири спасителни екипа, които премахват паднали дървета, клони. В планината Витоша, в направленията Бояна, Златни мостове, са изпратени един екип, в "Драгалевци", Алеко - втори екип и останалите три екипа действат на територията на столицата. Предвиждаме да ситуираме един екип на КПП Владая, като имаме предвид очаквания трафик за прибиране на гражданите към столицата. Всички тези действия са съгласувани с КАТ „Пътна полиция". Създадена е оперативна група от дирекцията, която управлява дейността на спасителните екипи. С цялата тази информация съм запознал г-жа Фандъкова по време на проведената от нея оперативка.

Най-важното за онези, които са на път, е да се движат с намалена скорост, да управляват плавно, да използват двигателя за намаляване на скоростта и спиране без ползване на спирачките и да не извършват резки маневри, да не се предприемат и рискови изпреварвания.


Още по темата: общо новини по темата: 61
25.01.2010 »
25.01.2010 »
24.01.2010 »
24.01.2010 »
24.01.2010 »
24.01.2010 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: