Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ваня Аргирова за "Дефиле на младото вино" в Пловдив: Ще изненадаме с нови бутикови винарски изби
©
Фестивал "Дефиле на младото вино" ще се проведе за 16-ти път в Пловдив през ноември. Интервю за предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" с Ваня Аргирова, от Съвет по туризъм.

Какво да очакваме тази есен във фестивала "Дефиле на младото вино", който ежегодно се провежда в Пловдив?

На 22, 23 и 24 ноември в любимият на всички ни Стар град в Пловдив ще се проведе 16-то издание на "Дефиле на младото вино". Към този момент записаните участници са 59, като очакваме да се запишат и още. Ще изненадаме посетителите с нови винарски изби, малки, бутикови и нови производители на храни. Локациите, в които ще имате възможност да дегустирате са 18, разположени на територията в Стария град. Очакват ви много забавления, музика и в дните на младото вино, които ще се проведат от 18 до 21 ноември. Каним пловдивчани и гостите на града да дойдат и да отпразнуват с нас този хубав празник на виното! Откриването на фестивала по традиция ще бъде в ден петък - 22 ноември, като започваме в 13.00 часа на обяд. От Община Пловдив ще тръгне Дионисиевото шествие, заедно с гостите, ще поведем хората и винолюбителите към сърцето на Стария град, където Бог Дионис, ще отвори първата бъчва с младо вино за сезона и с наздравица ще дадем старт на дегустациите, които ще продължат три дни - петък, събота и неделя (22, 23 и 24 ноември).

Предполагам, че пак ще има жетони за посетителите?

Да, дегустацията се осъществява с жетони, информационните пунктове ще бъдат разположени на 13 места в Стария град, удобно за посетителите, почти пред всяка една локация.

Да се надяваме, че и времето ще се случи добро, макар че това не пречи. Когато човек си има работа с вино, той може да се сгрее.

Така е, въпреки, че не можем да контролираме времето, практиката ни показва, че дори лошото време не спира любителите на хубавото българско вино. Даже напротив, предразполага към пиене на повече вино.

Докога ще продължат записванията?

Записванията продължават до 20 октомври. Имаме още няколко свободни места за винопроизводители и за храни. И започваме вече прецизиране на фестивалната програма, така че в по-късен етап можем да коментираме и програмата.

Вие си имате и постоянни партньори на този фестивал, в лицето на  специализираните училища и университети, които са в Пловдив, нали така?

Да, до голяма степен разчитаме на доброволци от пловдивските университети ВУАРР (Висше училище по агробизнес и развитие на регионите), пловдивският университет “Паисий Хилендарски", УХТ (Университет по хранителни технологии), не на последно място Аграрен университет. Студентите с отворено сърце се включват, осъществяват контакти, които са ценни за тях и за тяхното развитие. Като споменах УХТ, мога да кажа, че тази година пак ще има конкурс “Най-добро младо вино", който традиционно организираме с Университета по хранителни технологии. И при старта на събитието ще бъдат обявени победителите, за да може посетителите да опитат вината на златните медалисти.

Още по темата: общо новини по темата: 45
03.10.2024 »
03.10.2024 »
26.09.2024 »
25.09.2024 »
14.09.2024 »
13.09.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Задържаха Джейхан Ибрямов по разследване за купуване на гласове
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: