Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ваня Григорова: Кметове на ПП-ДБ - съдружници във фирми, ОИК ги отстранява, ПП-ДБ се оплакват от "завладяната държава"
Автор: Цвети Христова 13:39 / 18.07.2024Коментари (0)1108
© Facebook
Кметове на ПП-ДБ съдружници във фирми, ОИК ги отстранява, ПП-ДБ се оплакват от "завладяната държава". Това написа общинският съветник в СОС Ваня Григорова в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

Ето какво още каза тя в публикацията си в социалната мрежа. 

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Емил Бранчевски беше избран за кмет на район "Илинден". Още в началото започнаха скандалите, моето лично наблюдение е от безобразното поведение на новото ръководство към служителите в районната администрация. Но не е само това - жители на района правиха протест срещу грубото и цинично отношение към тях, дойдоха на сесия на СОС и даваха примери за обиди, които са отправени към тях и неглижиране на проблеми в района. Междувременно г-н Бранчевски си беше взел болнични, а в Столична община дойде куцукайки. Оказа се, че горе-долу по това време е регистрирал фирма, което е недопустимо по закон. 

ОИК Столична му отне правомощията, на следващата сесия ще изберем негов временен заместник. Преди седмица бяха отнети правомощията и на кмета на район "Оборище" Георги Кузмов, който е съдружник в две търговски дружества. Както пише и в партийния орган на ПП-ДБ "Капитал", през фирмите си, част от които все пак е напуснал (!), той е правил осветление в парка "Заимов", реконструкция на тротоари, дигитализация чрез "виртуални служители", лампи-зарядни станции за електромобили, паркинги със соларни покриви и др. Нормално ли е, когато управляваш публични средства да нямаш възможност да ги насочваш към СОБСТВЕНИТЕ си фирми? Нормално е. За ПП-ДБ не е.

ОИК разглежда подобни казуси и срещу други кметове на ПП-ДБ. Съдът все още не се е произнесъл по делото за изчезнали флашки и променени записи във флашките на втория тур на кметските избори в София. Затова ПП-ДБ превантивно започва да обработва общественото мнение през брифинги в Народното събрание, публикации в техни медии и... заплахи за протести. На последната сесия на СОС един от общинските съветници на ПП-ДБ заяви, че ако Терзиев бъде отстранен от поста кмет на Столична община, на жълтите павета ще излязат 5000 човека. Циничното е, че тази заявка за опит за преврат беше направена публично, без никакъв свян и нито една медия не я отрази. Дали пък един от най-големите рекламодатели - Столична община, вече не е разкешила публичните средства, за да си осигури медиен комфорт?

Началото

За ПП-ДБ законите не означават нищо. Кирил Петков ИЗЛЪГА в декларация и така беше назначен за служебен министър. Няма значение, че след като тази ЛЪЖА стана публично известна Конституционният съд обяви назначаването му за служебен министър за противоконституционно, защото Петков не понесе никакво наказание. Напротив - използва правителството на Радев и целия ресурс на президентството, за да направи партия и тя да влезе в управлението на страната. А тази година промени и конституцията, за да МОЖЕ хора с двойно гражданство да бъдат депутати.

Когато някой закон пречи на личните ти интереси, го променяш, елементарно. Ако не можеш, организираш цветна революция. Виждали сме го в чужбина, виждали сме го и у нас. Все от тези, които се самообявяват за носители на демократичното начало и правовата държава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: