Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вигенин: Трябва да се спре с експериментите и да се подходи много сериозно
Автор: ИА Фокус 10:26 / 08.07.2024Коментари (0)1064
© БНТ
Шести избори за две години и половина и пак сме в същото положение, в което ГЕРБ отново не можа или по-скоро не искаше да състави правителство. Втора политическа сила този път е ДПС, дали ще остане втора, поне от гледна точка на групата в парламента, предстои да видим. Но очевидно и там текат процеси, които създават допълнително напрежение и несигурност в политическата система и в парламента. Видяхме вече и разпада на една от политическите формации - това коментира Кристиан Вигенин - зам.-председател на БСП.

Всичко това показва, че кризата в политическата система в България се задълбочава. Възможно е различни играчи да видят различни възможности за себе си, смята той.

"Дошъл е моментът на това дъно, в което сме стигнали и което е изключително демотивиращо и за гражданите, но и за самите участници в политиката, може би е време да има едно осъзнаване, защото така както всички са се засилили за поредните избори, нека да помислим какво различно ще дадат едни такива избори. Дали не е дошло време вече да се подходи държавнически и да не се повтаря от всеки - да, трябва да има редовно правителство, но и да излязат формациите не само с рецепти как да бъде създадено, а какво да прави едно такова правителство и ако има съгласие по основни приоритети, да видим как това да стане. Очевидно е, че няма да стане с втория мандат, предстои да видим какво ще е решението за третия", поясни пред обществената телевизия Вигенин.

Според него, ситуацията вече е такава, че трябва да се спре с експериментите и да се подходи много сериозно. Той не смята, че ще се случи, но един сериозен опит би бил оценен от българските граждани.

Кристиан Вигенин потвърди, че от БСП са готови да водят разговори за реализирането на третия мандат за съставяне на редовно правителство:

"Смятам, че рецептата, за да има редовно правителство, което да изпълнява своите функции и да решава проблемите на държавата с един работещ парламент, това е възможно с третия мандат и ние достатъчно отговорно ще подходим към него."

Третият мандат не се разглежда като мандат за някоя от политическите партии, на която президентът прецени да го даде, а по-скоро се разглежда като шанс за политическата система да направи крачка напред, добави Вигенин.

Още по темата: общо новини по темата: 862
25.09.2024 »
14.09.2024 »
14.09.2024 »
11.09.2024 »
07.09.2024 »
26.08.2024 »
предишна страница [ 1/144 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: