Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Времето се разваля, но остава топло за сезона
Автор: Екип Ruse24.bg 17:28 / 05.11.2013Коментари (0)349
©
"Оранжев" код за опасност от обилни валежи е обявен за областите Смолян и Кърджали за утре. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). В тези области ще има значителни валежи. Очакваното сумарно количество за денонощието ще бъде до 50 - 60 л/кв.м.

"Жълт" код за силен вятър е обявен в 17 области в страната. Областите, за които важи жълтият код, са Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. В тези области ще духа умерен и силен южен вятър с пориви до 22-24 м/сек.

През нощта над страната ще има предимно значителна облачност и в Югозападна България и южните райони на Родопите ще вали дъжд. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и северно от планините временно силен южен вятър. Минимални температури, в повечето места, между 12° и 17°. 

Утре времето ще остане топло и ветровито. Ще духа южен вятър, в Източна България и северно от планините умерен и силен. Около обяд от северозапад вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува студен въздух. През нощта срещу четвъртък вятърът и в източните райони вече ще е от северозапад. Облачността ще е предимно значителна. Дъжд ще вали в Югозападна България и южните райони на Родопите. 

В следобедните часове и през нощта срещу четвъртък от запад на изток ще превали дъжд в цялата страна. Значителни валежи до около 50 л/кв.м се очакват в южните райони на Родопите. Максимални температури, в повечето места, между 18 и 23°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември. По-късно след обяд ще започне да се повишава.

Над планините ще има значителна облачност. Дъжд ще вали в южните райони на Родопите и Пирин, а в следобедни часове и през нощта срещу четвъртък ще превали и в масивите от останалата част от страната. Над 2500 метра валежът ще е от сняг, но границата ще се понижава. Ще духа силен и бурен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра 12°, на 2000 метра 6°.

Над Черноморието ще духа силен южен вятър. Облачността ще е предимно значителна, но валеж ще има през нощта срещу четвъртък. Тогава и вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури 17°-22°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: