Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Всеки с престъпен имот се прощава с него
Автор: Екип Ruse24.bg 11:12 / 05.05.2012Коментари (6)875
© Ruse24.bg
Всеки български гражданин, който е придобил по незаконен начин имот, ще се прости с него, като му бъде отнет в полза на държавата. Това се зарече премиерът Бойко Борисов, след като късно вечерта в четвъртък парламентът прие окончателно закона за отнемане на придобито от престъпна дейност имущество след петдневен маратон.

Премиерът подчерта, че гласуваните норми отговарят на обществените очаквания. Това иска народът и това сме приели - тежък, много лош закон за незаконно забогателите. От 22 г. хората гледат палатите в подножието на Витоша, по морето, по язовирите и казват - "В края на краищата откъде тези пари?", допълни министър-председателят.

Той определи твърденията на опозицията, че под ударите на текстове ще попаднат обикновените хора, като абсолютна инсинуация. Лидерът на ГЕРБ напомни, че именно при тройната коалиция е приет закон, който да амнистира всички престъпления на тогавашната власт. Ние приемаме закон, който важи за нас. Днес ние сме на власт, утре ще дойдат други, след това трети - всички сме подвластни на този закон, категоричен бе премиерът, който присъства на последния половин час от дебатите по проекта.

Борисов пристигна в парламента час по-рано и изслуша разискванията в кабинета на председателя на НС Цецка Цачева заедно с вицепремиера Цветан Цветанов и министрите на правосъдието и на икономиката Диана Ковачева и Делян Добрев. Бяхме си донесли оставките, ако не гласувате закона, заяви Борисов, който благодари на депутатите, че са оставили правителството на власт.

Новата комисия за конфискация ще започне работа около Коледа, след като законът влезе в сила след половин година. Според него на отнемане ще подлежи имущество при
разминаване между доходи и имане от 250 000 лв. В случай че разследваното лице реши да се споразумее със съда, ще му бъдат конфискувани не по-малко от 75% от имането му. Депутатите решиха още, че конфискуваното имущество ще се пази от специален междуведомствен съвет, а бързоразвалящи се продукти и стоки със скоростно обезценяване ще бъдат продавани на търг още преди приключването на съдебната процедура.

Приемането на закона за кратко бе ускорено от партиен ангажимент на Мая Манолова, която отъпка пътека до трибуната по време на дебатите. Свръхактивността на бившия член на РЗС и настоящ привърженик на левицата Георги Терзийски пък накара доскорошния му партиен лидер Яне Янев да го нарече "габровски партизанин". "Няма нищо обидно в партизаните", контрира Цачева в опит да предотврати поредното лично обяснение на депутат.


Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.05.2012 г.
0
 
 
Трябва да започнат от Цветан Цветанов
Aнонимен
на 05.05.2012 г.
0
 
 
Ееее голям популизъм. Колкото с комисията Кушлев свършихте работа толкова и с новия закон. Ясно е че се опитват да изтеглят нещо но пак ще е средния пръст.
на 05.05.2012 г.
+1
 
 
От хотелите по Черноморието ли почваме?
Aнонимен
на 05.05.2012 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: