Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Всичко основно за биологичните интервенции на едно място
Автор: Екип на Ruse24.bg 09:00 / 25.06.2024Коментари (0)933
©
CAP4US

Основната информация, която касае интервенциите в областта на биологичното земеделие, е събрана на едно място. Тя представя основните изисквания и цели да улесни кандидатите при изпълнението на доброволно поетите от тях ангажименти.

Четете още: Всичко основно за агроекологичните интервенции на едно място

В презентацията, подготвена от Министерството на земеделието, се посочва каква информация и документи към заявлението за подпомагане трябва да предоставите на ДФЗ, както и какви са сроковете за това съгласно Наредба № 9 от 2023 г.

Общи изисквания по отделните интервенции



•    Земеделските стопани бенефициенти по интервенциите трябва водят дневник за извършваните биологични дейности в земеделското стопанство.

•    Земеделските стопани са длъжни да спазват изискванията на Регламент (ЕС) 2018/848 относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти.

•    От Кампания 2024 по интервенцията ще могат да бъдат заявявани и площи с едногодишни и многогодишни фуражни култури, които са влезли в система на контрол до 31.12. на предходната година.

•    Бенефициентите по операция „Плащания за преминаване към биологично растениевъдство“ най-късно до 31 декември на петата година от поетия многогодишен ангажимент трябва най-малко веднъж да са получили сертификат по чл. 35 от Регламент (ЕС) 2018/848 (биологичен сертификат) за цялата подпомогната площ.

•    Бенефициентите по операция „Плащания за преминаване към биологично растениевъдство“ към края на поетия многогодишен ангажимент трябва да имат произведена биологична продукция от заявените парцели и заявената култура, формираща размера на подпомагане. 

•    Бенефициентите по операция „Плащания за поддържане на биологично растениевъдство“ за всяка година от периода на многогодишния си ангажимент трябва да: 

1. имат произведена биологична продукция от заявения земеделски парцел, формиращ размера на подпомагането в годината на издаването на сертификата по чл. 35 от Регламент (ЕС) 2018/848; 

2. имат реализирана биологична продукция от всяка заявена култура, формираща размера на подпомагане. 

При изпълнение на операцията се дава възможност за заявяването на площи с трайни насаждения, които са в системата на контрол и в младенчески период да не се изискват доказателства за добита биологична продукция и реализация на същата, но кандидатът трябва да предостави документ от дипломиран агроном, който удостоверява, че насажденията не са встъпили в плододаване. 

•    Не могат да участват за подпомагане по операция „Плащания за преминаване към биологично растениевъдство“ площите: 

1. подпомогнати по мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г.; или 

2. за които е бил отнет сертификат и/или за които е започнал нов преходен период. 

•    Земеделските стопани, заявили подпомагане по някоя от операциите по интервенция „Биологично пчеларство“, трябва да заявяват и да отглеждат най-малко 20 броя пчелни семейства по време на изпълнявания ангажимент. 

•    Бенефициентите по операция „Плащания за преминаване към биологично пчеларство“ трябва да получат сертификат по чл. 35 от Регламент (ЕС) 2018/848 (биологичен сертификат), удостоверяващ биологичния статус на стопанството, издаден не по-късно от 31 май на годината, следваща годината на кандидатстване. 

•    Бенефициентите по операция „Плащания за поддържане на биологично пчеларство“ за всяка година от периода на многогодишния си ангажимент трябва да: 

1. имат произведена биологична продукция от заявените пчелни семейства, формиращи размера на подпомагането за годината на издаването на сертификата по чл. 35 от Регламент (ЕС) 2018/848; 

2. имат реализирана биологична продукция.


В презентацията може да прочетете още кой може да кандидатства, каква финансова помощ се отпуска за биологично растениевъдство, каква е продължителността на многогодишния ангажимент, какъв е териториалният обхват на интервенциите и други задължения.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg  

CAP4US

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: