Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Върнаха военната подготовка в училище
Автор: Екип Ruse24.bg 10:13 / 23.02.2012Коментари (17)419
© Impact Press Group
Военната подготовка се завръща в училище, решиха депутатите. Новият законопроект за резерва на въоръжените сили предвижда по пет часа за деветокласниците и десетокласниците.

"Гражданите на Република България в девети и десети клас на средното си образование преминават подготовка за усвояване на знания, свързани със задълженията им по отбраната на страната, действията за оцеляване при кризи от военен характер, както и за мисията и задачите на въоръжените сили. Подготовката се осъществява в рамките на 5 учебни часа за девети клас и 5 учебни часа за десети клас от определените в учебните планове часове на класа", гласи приетият текст.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво правиш сега, къде се намираш 0 Нали обърна хода на историята преди 22 години, без СДС нямаше да има изобщо демокрация, частна инициатива...,ЕС, НАТО. Колко са привържениците ще видим след изборите! Една пропагандна машина с голям властови и
на 24.02.2012 г.
0
 
 
по-добре по история да им разкажат на децата каква диктатура е имало в България, как ,,народният съд" е съсипал цвета на нацията, каква роля са играли ...например на станишев бащата, на пирински бащата , на друг дедата, и ...и на много знаини и незнайни днешни богаташи и управници родата....., тогава сами ще се запишат на курсове по стрелба и самоотбрана,... или ще емигрират по-бързо горките!
Aнонимен
на 23.02.2012 г.
-2
 
 
Преоблякъл се Илия, погледнал се, пак в тия! И защо беше това ручане на жабетата?!?
+4
 
 
Пет часа според мен е нищо, понеже това би било едно от най-полезните неща в училище. Да съкратят малко от часовете, посветени на американските президенти, на размножаването на амебите и изчисляването на плътността на верото под течаща вода и да сложат малко повече от тези часове- за всички би било от полза, мисля.
+8
 
 
против съм задължителната казарма,но сегашните поколения станаха големи мързеливци особено мъжете-научил ми сто глупости от типа как се хаква, флашва или ъпгреидва, а не може да си смени един контакт в къщи, иначе е завършил техникум и е с претенции за можещ, имам познати от тоя тип , като учиш нещо постарай се да го запомниш
+7
 
 
Почти 75% от хората не знаят какво да правят при земетресения, наводниния, урагани и други природни бедствия. Поне да ги научат как да се спасяват и да помагат на изпадналите в беда приятели и съученици. Питайте дали някой от младежите ни знае какво да направи ако види човек, който е изпаднал в епилептична криза или сърдечна криза, или в гората го е ухапала змия например! Не знаят и как се прави изкуствено дишане /освен частта за дишане уста в уста:))/ Скоро говорих за това с приятели на дъщеря ми-трагично!!
+2
 
 
Ше има: Падни ! Стани ! :) :) :) ! Кой не е ходил в казармата нищо не е изпуснал, но има какво са научи.
+4
 
 
Те с тия 5 учебни часа са готови да действат при кризи,кризи във Версай или Планета може би...Върнете редовната наборна служба господа,защото педе*астията взе връх!
-2
 
 
Голям смях. Аз съм учил в училище такъв предмет. Абсолютно никому ненужен предмет без каквото и да е практическо приложение. Но щом Великите депутати смятат, че това ще реши проблемите на българите нека да го приемат първо него.
Aнонимен
на 23.02.2012 г.
+6
 
 
Подкрепям взетото решение от народните представители, защото при кризи и бествия трябват подготвени хора . Правилно !!!!!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: