Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Юрий Асланов: "Възраждане" ще се използва като плашило, за да се улесни съставянето на нова сглобка
Автор: Йоланда Пелова 23:53 / 27.10.2024Коментари (0)396
©
Данните от паралелното преброяване подсказват, че крайната подредба може би е различна от първоначалната. Като втора политическа сила се очертава партия "Възраждане“. Това е възможно да улесни постигането на някакви компромиси за съставяне на нова сглобка на базата на евроатлантическия консенсус. Това каза социологът Юрий Асланов в изборното студио на Радио "Фокус".

Той допълни, че очаква да чуе идеята на победителя на изборите за формулата на властта и дали е склонен да направи нужните компромиси, за да се състави кабинет.

Според него партия "Възраждане“ ще се използва като "плашило“, за да се улесни съставянето на нова сглобка. Логично според него е ГЕРБ да потърси партньорство с ПП-ДБ, което обаче няма да е достатъчно за стабилно парламентарно мнозинство.

"Ще трябва да потърси диалог и с най-малко още една парламентарно представена формация. Общата картина е много сложна и съдбата на 51-то Народно събрание не е ясна“, допълни Асланов.

Той коментира и по-високите от прогнозираните резултати на партията на Делян Пеевски "ДПС – Ново начало“. "На ниво декларации на анкетираните другото ДПС – на Доган, получаваше по-висока подкрепа, но всички допускаха, че при "ДПС – Ново начало“ ще има скрит вот, който ще изскочи в изборния ден. Това се случи. Остават подозренията за това, че става дума за вот, постигнат с порочни практики – купен, корпоративен натиск“, допълни социологът.

И двете фракции на ДПС според него са се превърнали в своеобразна червена линия за лидерите на останалите политически партии и в 51-то Народно събрание ще бъдат в ролята на опозиция. "По никакъв начин с тях няма да се водят преговори за съставяне на мнозинство или за подкрепа на правителството, защото всички разбират, че една такава подкрепа по-скоро ще им носи негативи, отколкото ползи“, смята Асланов.

Още по темата: общо новини по темата: 767
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: