Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Заместник-държавният секретар по публична дипломация Елизабет Алън пристига в България
Автор: Цвети Тончева 16:49 / 27.10.2023Коментари (0)289
©
Заместник-държавният секретар по публична дипломация и обществени въпроси Елизабет (Лиз) Алън ще посети Норвегия, България и Чехия от 27 октомври до 3 ноември 2023 г. с цел задълбочаване на трансатлантическото сътрудничество по общи приоритети – включително подкрепата на САЩ за Украйна по време на руската военна агресия, сигурността в Черноморския регион и в Арктика и противодействието на дезинформацията.

По време на посещението си в София заместник-държавният секретар Алън ще се срещне с Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи на Република България, за да обсъдят взаимното партньорство за противодействие на манипулирането на информация и по-широките усилия за укрепване на нашите двустранни връзки в годината, в която отбелязваме 120 години на дипломатически отношения между САЩ и България. Докато е в София, тя ще даде начало на финансиран от правителството на САЩ проект на стойност близо 900 000 долара, съвместно с Института "Пойнтър“, за подобряване на медийната грамотност. За да демонстрира подкрепа за България като съюзник на НАТО и солидарност с Украйна, тя ще пътува до град Варна, където ще обсъди с българското военноморско ръководство въпроси, отнасящи се до сигурността в Черно море. Също така тя ще посети подкрепян от САЩ център, който подпомага разселени украински бежанци.

На 4 април 2022 г. държавният секретар Антъни Блинкен делегира функциите и правомощията на заместник-държавен секретар по публична дипломация и обществени въпроси на Елизабет М. Алън. По-късно тя е номинирана и полага клетва за поста на 15 юни 2023 г., за да стане 10-ият заместник-държавен секретар по публична дипломация и обществени въпроси. Алън също така е служила като помощник-секретар по глобалните обществени въпроси от септември 2021 г. до април 2022 г.

За да демонстрира подкрепа за България като съюзник на НАТО и солидарност с Украйна, Лиз Алън ще пътува до Варна, където ще обсъди с българското военноморско ръководство въпроси, отнасящи се до сигурността в Черно море. Също така тя ще посети подкрепян от САЩ център, който подпомага разселени украински бежанци.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Лято 2024
Катастрофи в България
Природни стихии
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: