Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Засилен трафик очакват днес, старите винетки важат
Автор: Екип Ruse24.bg 09:40 / 03.01.2010Коментари (0)507
© Ruse24.bg
Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) е предприела необходимите мерки за осигуряване на безпрепятствено пътуване по републиканските пътища във връзка със засиления трафик, който се очаква днес. Работи денонощен Кризисен щаб, който следи за обстановката по републиканската пътна мрежа и е готов да реагира своевременно.

Днес от 10.00 до 22.30 часа ще има временна организация в посока Перник - София, в участъка Перник - Драгичево - Владая. Ще бъдат осигурени две ленти на движение в по-натовареното направление. Участъкът ще бъде сигнализиран.

В Ситуационният център в АПИ денонощно дежурят експерти, които получават информация от всички Областни пътни управления в страната и я предават на Оперативния дежурен център на ГД „Охранителна полиция", Ситуационен център на Главна дирекция „Гражданска защита" с цел разпространяване до средствата за масова информация.

Горещият телефон 0700 130 20 е денонощно на разположение на гражданите за информация относно състоянието на пътищата в страната. Той е безплатен и може да бъде избран от територията на цялата страна. На този телефон всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на републиканската пътна мрежа.

В Ситуационния център на агенцията работи и изграденият пост на тел.112, където могат да се подават сигнали за аварийни ситуации по пътя.

Във всички областни пътни управления е въведен режим на 24-часово дежурство с цел подаването във всеки един момент на актуална информация към пътуващите.

При обилен снеговалеж и снегонавявания Областните пътни управления имат за задача да спират движението, там където е необходимо, докато бъде разчистен съответният участък. Това се прави, за да се осигури на почистващите машини достъп до затрупаните райони.

Водачите на автомобили да изпълняват стриктно указанията на служителите на АПИ и нарежданията на КАТ.

Затворени за движение проходите - Троян - Кърнаре, Етрополе - Златица, Твърдица -Елена, Върбишки. Има опасност от падащи камъни в Искърското и Кресненското дефиле, по пътя Батак - Доспат, Асеновград - Смолян, Девин - Кричим - Стамболийски, Белица - Загражден. Всички участъци са сигнализирани със съответните пътни знаци, а екипи на областните пътни управления следят за състоянието на републиканската пътна мрежа в тези райони.

Гражданите могат да закупуват винетни стикери за 2010 година от всички разпространителски пунктове в Областните пътни управления в цялата страна, както и от ГКПП-та и от сградата на Агенция "Пътна инфраструктура" на пл. „Македония" № 3 в София. Във Варна винетки може да закупите от ОПУ на ул."Д-р Пюскюлиев"№3, работното време днес е от 9 до 17.30 часа.

Пунктовете за продажба на винетки са заредени с необходимите количества винетни стикери, а за облекчение на гражданите в тях ще има дежурни служители, които ще продават. Те ще работят от 9.00 до 17.30 ч.

На телефон 02/9173486 в агенцията гражданите ще имат възможност да получават информация, свързана с продажбата и разпространението на винетките. Годишните винетки за 2009 г. ще важат до 31 януари 2010 г. Седмичните и месечните винетни стикери, закупени в края на декември 2009 г., ще са в сила до съответната дата на януари 2010 г.


Още по темата: общо новини по темата: 14
25.02.2010 »
01.02.2010 »
27.01.2010 »
26.01.2010 »
23.01.2010 »
18.01.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: