Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Звездите на хотелите ни стават вечни?
Автор: Екип Ruse24.bg 16:40 / 14.06.2012Коментари (0)461
© Ruse24.bg
Хотелите у нас ще получават вечна категоризация, която няма нужда да бъде подновявана. Това се очаква да залегне в новия Закон за туризма, на чието последно обсъждане се събират днес представителите на туристическия бранш и икономическото ведомство. Дискусията за това дали категоризацията на местата за настаняване трябва да бъде еднократна и да важи винаги и да се извършва само одит, или да се подновява на всеки пет години, предизвика много дебати.

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Веселин Златев коментира, че такова решение е добро за коректния бизнес, който няма да бъде затормозяван с излишна бюрокрация. Затова броят на служителите на КЗП, които правят проверките, трябва да се увеличава. Освен планови, те извършват такива и по сигнали на гражданите.

Отговорност на собствениците на хотели е да познават в детайли изискванията за своята категория и да бъдат готови да понасят санкции, когато нарушават правилата. В най-драстичните случаи на нарушения от страна на хотелиерите, които бъдат установени, КЗП ще отнема и звезди, обясниха идеите си за текстове в новия Закон за туризма представители на бранша. От началото на този сезон най-много оплаквания в комисията са постъпили от среднощен шум от заведения, а на второ място са жалби срещу некачествена храна, включена в цената на пакета, обобщи Веселин Златев. От туристическия бранш сами настояват за промени, с които шумните изстъпления на туристите и гръмките заведения да спират в полунощ.

Почти всички легални туроператори са готови с платформите си за онлайн продажби, каза Донка Соколова, председател на БАТА. Това също ще залегне в новия закон и е абсолютна новост за българската практика. Досега туристически пакети се предлагат по интернет, може да се извърши и резервация, но същински договор няма, докато клиентът не посети туроператорския офис и не получи ваучера си.


Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: