ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако забележите, че месото изглежда по този начин - изхвърлете го | ||||||
| ||||||
Но често, когато готвим в големи количества, храната заседява повече дни и е полезно да знаем кои са издайническите признаци, че вече не е годна за консумация. Ето как да познаем, че суровото и сготвеното месо е вече развалено, както и няколко полезни съвета за съхранението му, за да го запазим свежо за по-дълго, пише LifeStyle.com. Как да разпознаем сготвено месо, което се е развалило Един от най-надеждните признаци е миризмата. Ако месото вече мирише по-необичайно, това трябва да ни сигнализира, че не бива да го ядем. Ако го усещаме и забелязваме някак лигаво, също е по-добре да го изхвърлим. Полезно е да се доверим и на инстинкта си, и на всеки друг признак, който ни кара да се съмняваме, че месото може и да не е вече годно за консумация. Как да разпознаем сурово месо, което се е развалило Добре е да имаме предвид, че трябва да обърнем внимание на месото и още преди да го сготвим. Не бива да го оставяме да се окислява, което се случва, когато е изложено на въздух, защото развива бактерии и добива сив или зеленикаво-сив цвят. Препоръчително е да не готвим месото, в случай че усетим неприятна или кисела миризма, забележим лигава или лепкава текстура, както и сивкав цвят. Как да съхраняваме сурово месо в хладилника Мястото на суровото месо е в най-студената част на хладилника - обикновено на най-долния рафт. Препоръчително е да е в опаковката, в която сме го купили, или плътно увито в плик. Ако го готвим на същия ден, можем да го в оставим без опаковка в хладилника, но върху парче кухненска хартия в чиния. Така месото ще изсъхне леко, ще получи малка коричка отгоре и ще се запечата по-добре при готвене. Как да съхраняваме сготвено месо в хладилника След като вече сме сготвили месото, е най-добре да го съхраняваме увито в плик и в хладилника. Добре е да не е нарязано на парчета, тъй като така би било по-удачно, за да го притоплим и на тиган, освен в микровълнова. Как да съхраняваме суровото месо във фризера В случай че ще го готвим в следващите няколко дни, месото може и да остане в хладилника. В противен случай трябва да го оставим на съхранение във фризера, за да не се развали. Как да съхраняваме сготвеното месо във фризера Колкото до вече сготвеното месо, него също може да оставим във фризера. Ако сме приготвили ребра например, може да замразим парчетата, а по-късно да ги извадим, размразим и накъсаме, за да ги използваме като добавка в сандвич. Защо не трябва да мием суровото месо преди готвене Месото на стайна температура Преди да готвим месо, е добре да го извадим от хладилника, за да се темперира до стайна температура - обикновено един час предварително е напълно достатъчно. В случай че го оставим за повече часове на температура над пет градуса, тогава вече започва да става опасно, тъй като може да се развали заради бактериите, които започват да се размножават, пише Southern Living. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ергенка - бизнесменка с 6 фирми
16:12 / 20.11.2024
Интересно явление тази сутрин
10:43 / 20.11.2024
Изпращаме помощ на Газа
15:08 / 20.11.2024
Напусна ни Мила Власковска
10:14 / 21.11.2024
Време е за нещо ново
09:50 / 21.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: