Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Арика Адамс от "Гласът на България" пуска пореден хит, вижте кога
Автор: Велизара Ангелова 19:40 / 14.12.2023Коментари (0)1116
Арика Адамс от сезон 10 на "Гласът на България" пуска пореден хит. Песента ще излезе на 16-ти декември точно в 00:00 във всички стрийминг платформи и ще бъде придружена от видеоклип в YouTube канала на певицата. След като на 6-и декември имаше възможността да открие финалния концерт от турнето "Любов" на Мария Илиева в Зала 1 на НДК, Арика е готова да изпрати вълнуващата 2023 година с новия си сингъл "Bird of Prey" ("Хищна птица"). 

"Bird of Prey" е вторият сингъл от предстоящия албум на Арика Адамс. Песента е в голям контраст с дебютния ѝ сингъл "Lies", който взриви българската публика преди по-малко от три месеца и достигна до втора позиция в класацията на БНР Топ 20. "Bird of Prey" е записана през 2019, но излиза на бял свят едва сега, когато Арика решава да бъде напълно искрена със себе си и хората около нея.

Песента разгръща темата за поглъщащата любов и желанието за неразделност. "С тази песен исках да представя на слушателя това, което съм чувствала, когато се влюбих за пръв път. Исках да покажа сивата гама в една нова връзка и вечния въпрос дали съм жертва на чувствата си или имам контрол над действията си. Използвах метафората "хищна птица" поради силата, която притежават тези същества - те ловуват, за да оцелеят, а аз се борих, за да оцелее любовта.", разкрива още певицата за творческия процес.

Зад кадър:

Песента е записана на живо в Sofia Session Studio, като вокалът на Арика е акомпаниран на пиано от близка нейна приятелка, Тифани Микова. "Записът на песента беше много вълнуващ момент, тъй като и двете мечтахме за тази възможност, а Даниел Иванов ни помогна тази мечта да се сбъдне." Към момента Арика и Даниел продължават да работят заедно върху нейния дебютен албум. Двамата имат колаборация под името HOLY PEAKS, с която вече са реализирали два сингъла, като "Daylight" в момента се върти в ефира на няколко радиа в България, както и радио BBC във Великобритания. Двамата се определят като "машина за изкуство" и стремежът им е да създават музика извън рамката.  

Режисьор на видеото към "Bird of Prey" е Лора Маркова, която комбинира по естетичен начин нежната красота и суровата вътрешна сила на младата изпълнителка. Клипът ни пренася в ерата на романтичния ренесанс, като напомня на "Disney" приказка. Видеото е "Оne-shot" и е заснето в Родопите, на мястото, на което преди 4 години се заражда и идеята за текста на песента.

След участието си в "Гласът на България", 20-годишната изпълнителка се подготвя да издаде дебютния си албум през пролетта на 2024 г., като повечето парчета вече са готови. Арика  планира да започне да прави концерти на живо, за да споделя с  публиката любовта си към музиката.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: