Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Боби Лазаров: Думата НЛО се е превърнала в стигма
Автор: Георги Иванов 10:41 / 02.07.2024Коментари (0)407
©
От хилядолетия в различни древни писания са съобщават и се описват неща, които съвременният човек определено би могъл да приеме за непознати летящи обекти. Дори и в един от най-значимите исторически паметници в българската история, създаден преди векове, в него също се описва по време на битка как в небето над враждуващите страни се появява един блестящ щит. Това да направи огромно впечатление както на участващите в битката, така и на летописеца, значи нещо наистина интересно и любопитно се е случило. Това каза в Световният ден на НЛО в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ журналистът Боби Лазаров.

 

По думите му думата НЛО се е превърнала в стигма и дори и да се появяват, тези теми са в рамките на жълтото, странното, любопитното, без да се прави един по-сериозен анализ. "Заради подобни случки общо взето Министерството на отбраната на САЩ започва да нарича този феномен не НЛО, а "неидентифицирани въздушни феномени“, защото думата НЛО или "неидентифицирани летящи обекти“ вече има стигма.“

 

"Не е цел да убедим някого в това дали има НЛО или не, всеки има право да вярва в каквито си иска. Аз съм автор на два документални филма още от 2007 година, и това засега остават едни от най-съвестните и подробни филми, в които сме разказвали за този феномен. И там през цялото време аз напомнях, че вие сами трябва да изберете в какво да вярвате – ние просто даваме фактите,“ обясни той и допълни, че ако човек му е интересна тази тематика, да не влиза в жълти медии и сайтове, а да обърне внимание например на телевизионни поредици, като "Ancient Aliens“.

 

Има много сериозни институции, като например Американското министерство на отбраната, НАСА и други подобни висши институции, които от десетилетия изучават този феномен, тъй като тези непознати обекти имат изключителен интерес към различни военни съоръжения. "Всъщност именно военните са първите, които още през Първата, после Втората световна война започват много сериозно да обръщат внимание на този феномен и да го изучават. През Втората световна война за тези странни светещи обекти, които летят с невъобразима скорост не само за тогавашната летателна техника, но и за сегашната, и от двете враждуващи страни смятат, че те са секретни оръжия на врага,“ обясни той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Социално недоволство във Франция
Катастрофи в България
Рокади в ДПС
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: