ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Честата употреба на този продукт води до опасни заболявания | ||||||
| ||||||
Казваме ви в кои продукти най-често се използва палмово масло (ако е възможно, те трябва да бъдат ограничени или напълно изключени от диетата). Бисквитки Палмовото масло се намира в много видове бисквити и сладки, закупени от магазина. Факт е, че помага да се намали обемът на тестото и да стане по-ронливо и меко. Хляб и кифлички Много често палмово масло се добавя и към неподсладени печива (особено евтини). Това може да се разбере по мекотата на хляба - много мек хляб, най-вероятно е изпечен в палмово масло. Така че, когато избирате, обърнете внимание на по-твърдите печива. Маргарин Почти винаги се добавя палмово масло, когато се прави маргарин, тъй като предотвратява окисляването и помага на маргарина да издържи по-дълго. Това обаче не добавя никаква полза. Така че в идеалния случай е по-добре да ядете натурално масло. Зърнена закуска Палмовото масло е редовна съставка в много готови закуски, които (до голяма степен благодарение на това масло) могат да се съхраняват с месеци. Шоколад (и шоколадова мазнина) Когато избирате шоколадово блокче или паста, внимателно проучете състава и, ако е възможно, избягвайте сладкиши с палмово масло. Да, шоколадов блок, който съдържа само какаово масло, най-вероятно няма да блести толкова съблазнително и бързо ще започне да се топи на топлина, но ще бъде в пъти по-здравословен от този, който съдържа палмово масло. Чипс Почти всички чипсове се пържат в палмово масло, тъй като това е евтина алтернатива на другите растителни масла. Ако искате да ядете чипс с по-малко вреда за вашето здраве, потърсете занаятчийски, приготвени например в слънчогледово масло (или изобщо без масло). Замразени ястия В замразените полуфабрикати често се добавя палмово масло, което действа като консервант. Затова е по-добре да не бъдете твърде мързеливи отново и да приготвите домашно приготвен обяд (или поне внимателно да проучите етикетите на готовите продукти). Сладолед Палмово масло не се добавя към всички сладоледи. По правило тази съставка се намира само в евтини десерти, които имат много различен вкус от сладолед с добавка на масло и мляко. Спагети за бързо приготвяне Средната опаковка на почти всяка инстантна юфка съдържа около 20% палмово масло. Бита сметана При приготвянето на бита сметана почти винаги се използва палмово масло. Това им помага да запазят своята форма и структура. Имайте това предвид, ако решите да се насладите на десерт със сметана, пише actualno.com. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: