Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Чужденец си купи три имота в българско село по Ebay, обмисля покупка на още
© NOVA
Британец си купи три къщи в странджанско село по Ebay и обмисля покупка на още имоти у нас. Инвестицията дошла спонтанно миналата година, след огромното разочарование от цените на британския пазар.

Имотите, които чужденецът е купил, са евтини, но изискват обаче основен ремонт и значително повече средства. Въпреки това Роб възнамерява някой ден да се установи в България, а като начало той посети имота у нас за да го покаже на сина си. Добре дошли в село Голямо Крушево. Само на 30 минути от Бургас, цените на имотите са в пъти по ниски. Това довело Роб Дейвис от Глазгоу до далечна България.

"Цените на имотите тук наоколо, които мога да купя, не могат да бъдат купени за тези пари в Англия. Нещо такова в Англия, с такава земя ще струва около 6000 паунда. А наблизо е и Слънчев бряг, което е толкова хубаво", разказва той пред NOVA.

Роб е въодушевен от къщата с три спални и приземен етаж, която обаче има нужда от основен ремонт. Имотът няма ток и вода, но дори с ремонтът за който Роб е приготвил 10 хиляди паунда смята, че ще му бъде изгодно. И признава, че нищо не знаел за България преди покупката. Чувал е само Слънчев бряг като бягство от бърнаутът в натоварената от работа Шотландия.

"Заради цените на имотите. Защото тук беше толкова евтино, че никога не съм намирал толкова. Всичко излезе 10 000 лева", обяснява британецът.

Три къщи за 10 000 лева, хубаво време, наблизо е Бургас и морето. Това е простичката мотивация на британеца и неговия син Скот, които са щастливи у нас. А заплатата му в момента давала възможност да закупи още къщи в българско село. "Купих първо тази, после още една за моя чичо, и трета за Скот. Оглеждам се за още една за доведения ми син Рос. Сега съм управител в обществен център", казва Роб.

Той се шегува, че в селото има изоставено кино в читалище, което също може да купи и реставрира, и така почти едно малко село. Планове има и синът му. "Аз искам да си направим тук наоколо едно малко игрище за футбол за мен, може би искам навес с билярдна маса и да покажа всичко това и да им хареса, също така басейн в двора", разказва Скот.

Британците са приети топло от новите си съседи, с които обаче могат да разменят много малко думи. "Много е хубаво тук в нашето село, нека да има и чужди граждани. Само да може да се разбираме, защото който знае английски се оправя лесно", разказва съседката Станка Апостолова.

Недоверчив за установяването на британски граждани в селото обаче е кмета на Голямо Крушево. Макар да е приятно изненадан от интереса на чужденци от странджанските имоти.

"Има интерес, повече българи даже започнаха да идват. Търсят имоти, които нямат на село. Купуват, ремонтират ги. Англичаните обаче купуват, но ги остават така и ги препродават", казва кметът на Голямо Крушево Димо Рекалов.

Роб обаче споделя, че тепърва ще чете за историята на България и ще учи български. Двамата със Скот вече знаят няколко български думи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Първа лига, сезон 2024/2025
Природни стихии
Почина Кирил Маричков
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина Лиъм Пейн
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: