Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дизайнерска марка ще участва в изработката на лунни скафандри за НАСА
Автор: Екип Ruse24.bg 14:19 / 11.10.2023Коментари (0)316
© AxEMU
Италианският моден бранд Prada наскоро обяви партньорството си с космическата фирма Axiom Space в дизайна на скафандри за предстоящата мисия Artemis III. Мисията, планирана за 2025, ще бъде първото летене на космически кораб с екипаж до Луната от Аполо 17 насам, която се състоя през 1975, съобщава Форбс.

Artemis също така ше бъде първата мисия, изпратила жена на Луната. Астронавтът Кристина Хамък Кох ще прелети в близост до Луната, но няма да стъпи на нея. До момента 12 мъже и 0 жени са правили крачка на лунната повърхност.

Космическите костюми са бели със сини райета и червени акценти. "Адски сме развълнувани да си партнираме с Прада за скафандрите за извънкорабна мобилност Axiom (AxEMU)", сподели в изявление Макйъл Суфредини, директор на Axiom Space.

"Техническият опит на Prada със суровини, производствени техники и иновативни дизайнерски идеи ще донесе напреднали технологии, решаващи за осигуряване не само на комфорта на астронавтите на лунната повърхност, но и на така необходимите съображения за човешките фактори, които липсват в наследените скафандри“, добави той.

Костюмите AxEMU ще дадат на астронавтите "разширени възможности" за изследване на Космоса, както и да живеят и работят на и около Луната.

Проектираните от Prada скафандри Axiom Space са не само стилни, но и предназначени да имат висша гъвкавост, по-голяма защита за издържане на суровите условия и специализирани инструменти за космически проучвания. За да стане това възможно, ще бъдат използвани иновативни технологии, въпреки че детайли все още не са известни.

Prada е луксозна модна къща, основана в Милано през 1913 г. Известна е с прочутото си триъгълно лого, отдаденост към италианската изработка и вечномодерните си черни чанти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Рокади в ДПС
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Почина Силвио Берлускони
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: