Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Една година без един от най-добрите комедийни актьори
©
Измина една година, откакто загубихме Матю Пери – актьора, който внесе незабравим хумор и чар в ролята на Чандлър Бинг в сериала "Приятели". 

На 28 октомври 2023 г., светът бе потресен от новината за внезапната му смърт. Матю Пери беше намерен в безсъзнание в басейна на дома си в Лос Анджелис, а причината за трагедията - свръхдоза с кетамин, която отне живота на актьора на 54-годишна възраст.

За феновете и близките му тази загуба е непоносима. В първото си интервю след кончината на Пери неговата сестра Кейтлин и доведеният му баща, журналистът Кийт Морисън, откровено споделиха за болката, която семейството все още преживява, и за усилията им да съхранят наследство на актьора. 

Възможността да продължат да помагат на други хора, водещи битка с различни зависимости, подтиква семейството да създаде фондация в памет на Матю.

Фондация "Матю Пери“ в Канада ще се посвети на каузи, които са били важни за актьора – подкрепа на хора, борещи се със зависимости. Кейтлин описва Матю като човек, изпълнен със светлина и харизма, който лесно печели симпатиите на всички около него. 

"Той изпълваше стаята с живот. Имаше тази магнетична енергия, която просто привличаше хората около него," спомня си тя. 

Но зад усмивките и непринудените шеги, които Пери дарява на екрана, се крие дългогодишна битка със зависимостите. Сестра му открито говори за борбата му с трезвеността и как в крайна сметка неговото здраве не издържа.

През изминалата година семейството му, в стремежа си да запази паметта му жива, създаде фондацията "Матю Пери“. Целта ѝ е да помага на хората, преминаващи през трудностите на възстановяването след детоксикация, като предоставя подкрепа чрез програми за трезвеност, консултации и професионално развитие. 

"Това, което правя сега, сякаш ми помага да се свържа отново с Матю. Усещам, че работя редом с него по нещо, което беше важно и за него,“ разказва Кейтлин, с насълзени очи.

Семейството на Матю Пери, както и милионите фенове по света, продължават да се сбогуват с любимия актьор. Майка му Сюзън Морисън описва последния емоционален разговор с него, като си спомня как той й е казал колко много я обича. "Беше почти като предчувствие...“, споделя тя.

Съдебното делото срещу лекарите, които са се възползвали от уязвимостта на Пери, продължава. Единият от лекарите, д-р Марк Чавес, вече се призна за виновен по една точка от обвинението в заговор за разпространение на кетамин, по-рано този месец.

Първият от петимата души, обвинени за смъртта му, ще бъде осъден в края на октомври.

Разследването разкрива, че през последните няколко седмици от живота си Матю Пери "се е обърнал към уличния дилър“ Флеминг, за когото се твърди, че се е снабдявал с кетамин от Джасвин Санга - наречена от властите "кетаминовата кралица“.

Кетаминът, за който се твърди, че е доставен от Санга, в крайна сметка е бил дозата, която е отнела живота на Пери, твърди администратор в отдела за борба с наркотиците на Калифорния.Джасвин Санга ще бъде изправена пред съда на 4 март следващата година заедно със Салвадор Пласенсия - лекарят, за когото се твърди, че е използвал личния асистент на Матю Пери - Кенет Ивамаса, за да разпространява кетамин на актьора от септември до октомври миналата година.

Една година след трагичната му смърт, споменът за Матю Пери продължава да бъде ярък и жив, пише ladyzone.bg. От светлината, която внесе в живота на милиони хора до  усмивката, шегите и доброта - той остава завинаги част от сърцата ни.

Още по темата: общо новини по темата: 2169
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
предишна страница [ 1/362 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: