Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето какво може да подарите за Коледа на хора, които обичат автомобилите
Автор: Екип Ruse24.bg 14:23 / 22.12.2023Коментари (0)674
©
Има една категория хора, които винаги знаят на кого какво да подарят за Коледа, и за които пазаруването е удоволствие. За всички останали от нас, разбира се, то е истински ад. Но ако хората, за които търсим подарък, обичат автомобилите, задачата става доста по-проста. Ето 17 идеи за подобни подаръци - практични, забавни или и двете.

Електронен диагностик

Чудесен подарък за онези приятели, които вечно чоплят нещо по колата си. BlueDriver OBD-II е не само уред за разчитане на кодове за грешки от компютъра на автомобила, но и пълноценен диагностик. Включва се в OBD-II порта на колата и се свързва с мобилно устройство през Bluetooth. Може да следи стотици показатели на място или в движение, и да ви посъветва какъв ремонт да направите на база констатираните проблеми, пише AutoMedia.bg.

Сглобяем V8

С няколкостотин отделни компонента, този конструктор от Revell напълно ще ви откъсне от света за часове. И, ако сте достатъчно прецизни, накрая ще ви се отплати с идеална демонстрация как функционира един истински V8 - коляновият вал се върти, буталата се движат, клапаните се отварят и затварят. Струва около стотина евро.

Инструктор за пилоти

Още един подарък за онези, за които върхът на удоволствието е да се разходят до Калояново и да си пробват рефлексите на писта. Garmin Catalyst е нещо като електронен инструктор за пилоти - той записва всичките ви данни и може да ви дава гласови съвети като "повече газ", "по-леко със спирачката" и "отлична траектория". Джаджата ползва данни не само от GPS, но и от вградените си акселерометри и от свързаната с него камера, която монтирате на предното стъкло. След няколко навъртени обиколки ще направи анализ на шофирането ви и ще посочи как да отстраните слабостите в него. Струва към 800 евро.

Камера за задно виждане

В днешно време можете да си поръчате тази изключително практична екстра дори в автомобили като Dacia Sandero. При по-старите автомобили обаче само луксозните модели я имат - освен ако не си вземете преносима като тази ZUS Smart Rearview Camera. Тя се свързва чрез WiFi със смартфона ви и предава картина в доста добра резолюция. Монтирате я върху номера, батериите се зареждат веднъж на два месеца.

Пилотиране в хола

Едно е да играете Need for Speed с джойстика, и съвсем друго - с истински кожен волан, комплект спортни педали и скоростен лост. Воланът в този Logitech Dual-Motor наподобява максимално истинското нещо благодарение на стоманените лагери в него. Преди празниците комплектът бе намален до около 200 евро в големите търговски сайтове.

Пилотски ръкавици

Всеки сериозен "карач" трябва да си има и чифт професионални ръкавици, които да предпазват ръцете от изпотяване и да осигуряват напълно надежден захват на волана. Този чифт от Autodromo е от най-добрите образци, проветрив и само от естествени материали. Цената е подобаваща - около стотина евро. Но има и далеч по-достъпни варианти.

Протектор за врат

Те се наложиха първо сред мотоциклетистите, по обясними причини, но напоследък са изключително популярни и сред любителите на пистовото шофиране. Протекторите за врат подкрепят главата при големи странични натоварвания и осигуряват допълнителна сигурност при злополука. Закрепят се на раменете и кръста. Изборът е голям, а по-реномираните, като този Simpson Racong Hybrid S, струват по хиляда и повече долара.

Легенди от Lego

Легендарните датски тухлички са любими практически на всяко поколение деца от 50-те до днес. Колекцията Speed Chаmpions Kits предлага легендарни коли, но без фантастичните цени на по-софистицираните аналози от серията Technics. Освен класики като Porsche 911 Turbo 3.0 от 1974 и Audi Sport Quattro S1 от 1985, серията включва и съвременни машини като Ferrari F8 Tributo и Dodge Challenger SRT Demon.

И още легенди от Lеgo

За истинските маниаци Lеgo предлага и комплекти Technic. Моделът на суперхибрида Lamborghini Sian например включва 3700 отделни части, отнема трийсетина часа да се сглоби, и накрая ще ви даде автомобил не само с отварящи се врати, но и със скоростен лост, който се превключва, и 12 цилиндъра с бутала, които се движат. Подвижен е даже задният спойлер, точно като при истинската кола.

Офроуд с дистанционно

Това нещо, наречето Traxxas Maxx, е само моделче на монстър трък. В случая "само моделчето" включва задвижване на четирите колела, маслени амортисьори и водоустойчива конструкция. Литиево-йонната батерия захранва електромотор, който може да тегли ремарке и да развие скорост до 95 км/ч. Цената е солена - над 450 евро. Но пък е с 60 000 евро по-евтин от истинския Ram 1500 TRX.

Електрически скейт

Не успяхме да се запленим по чара на така модерните електрически тротинетки. Но този Swagtron NG2 е електрически скейтборд с 900 вата мощност, 18 км обхват и максимална скорост от почти 30 км/ч - и съответно не е нещо, на което можете да видите комшийката леля Пенка. Цената е около 900 евро.

Преносим хладилник

Само най-луксозните лимузини на пазара, от калибъра на Maybach, могат да ви предложат пълноценен хладилник. Но този преносим Chill 2.0 от Uber Appliance може да се сложи и в багажника на трабантче. Спокойно изстудява няколко кутийки с бира, а при нужда може да се пренастрои така, че да запази съдържанието си и горещо.

Forza Horizon 4

Не знаем за вас, но от видеоигрите ние искаме най-вече възможност да покараме любимите си коли, до които трудно бихме се добрали наяве. Forza Horizon 4 предлага комбинация от фантастична графика и наистина щедър избор от легендарни модели: от McLaren в проливен дъжд до снежен дрифт с Audi Quattro-то на Валтер Рьорл.

Усилвател на сигнала

Ако уикендите или делниците ви отвеждат на места, където GSM-покритието едва осигурява една жална чертичка, може да извлечете полза от този weBoost Drive Reach Cell Signal Booster. Усилвателят на сигнала ще ви гарантира възможност да се обадите в движение, където и да сте - поне в България. Не бихме гарантирали за Източен Сибир.

Регистратор

Доскоро те се използваха масово единствено в Русия, осигурявайки както доказателствен материал при застрахователни събития, така и клипчета с невъобразимо абсурдни ситуации в YouTube. Напоследък обаче видеорегистраторите си проправят път и другаде, защото ползата от тях е несъмнена. Този VAVA Dual има инфрачервено "зрение" и записва ясна картина дори и нощем, а Dual се отнася до втората камера, която снима купето отвътре.

Пилотски обувки

За онези, които сериозно са се заели с пилотирането, или просто се изживяват като Михаел Шумахер, добър подарък са професионалните пилотски обувки като тези Alpinestars Tech-1 T.

Сглобяем волан

Две в едно от Nintendo - този Labo Vehicle Kit ще ви осигури напълно функционални волан и педали за игри като Mario Kart 8 - само че първо трябва да запретнете ръкави и да си ги сглобите сами.

Още по темата: общо новини по темата: 311
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: