Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Истинските имена на звездите, които не знаем
Автор: Екип Ruse24.bg 20:00 / 12.09.2024Коментари (0)727
©
Много от най-известните български звезди, чиито имена мислим, че знаем дори насън, всъщност са избрали да използват псевдоними, за да се утвърдят в шоубизнеса. Тези нови имена не само са ги направили по-разпознаваеми, но често са допринесли и за успеха им, а днес почти никой не знае какво всъщност пише на личните им карти.

Един от най-ярките примери е Лили Иванова, чието истинско име е Лиляна  Петрова. Историята разказва, че през 80-те години, когато е била удостоена със званието "Народна артистка“, меломаните с изненада открили, че в списъка липсва името Лили Иванова. Това довело до разкриването на истинското й име, което тя по-късно променила официално. Решението си примата на българската естрада обяснила с това, че Лиляна е нейното минало, а Лили - нейното бъдеще. Тя не искала .никакви връзки с миналото си.

Подобна история има и със Софи Маринова, която първоначално се е казвала Софийка. Името й било променено на Софи, след като станала популярна в музикалния свят, защото според нея истинското й име не звучало достатъчно сериозно.

Естрадната певица Мими Иванова, която някога е носила името Мимоза, също е пример за това как промяната на името може да допринесе за по-добро възприемане от публиката. Необичайното име на съпруга й Развигор обаче е истинско. В света на театъра и киното също има множество примери. Стоянка Мутафова получава името си по погрешка.

Всъщност тя се е казвала Стояна-Мария, а начинът, по който я познаваме днес, е дело на печатна грешка в афиша за първото й представление. Госпожа Стихийно бедствие решила, че тази промяна ще й донесе късмет, и го носи гордо до края на живота си.

Владимир Карамазов пък не харесва обикновената фамилия Александров, за това си избрал нова от роман на Достоевски.

Едва ли ще се сетите кой е Ивайло Стоянов, но няма как да забравите кой е Мариус Куркински - доказателство колко е важно името наистина пасва на личността ти.

Кака Лара, популярна с детското предаване "Милион и едно желания“ е родена като Лазара Златарева. Актриса решила да промени името си, тъй като оригиналното й и се струвало твърде тежко и според нея я състарявало - имидж, който нямаше да се върже с вечното "кака“, което все още носи като прякор. Ути Бъчваров се казва Петър, което според него било скучно и незапомнящо се.

Противно на слуховете, истинското име на Гала не е било нито Гълабинка, нито Галина, а просто Галя, което тя официално променя на Гала. 

Сценичните имена не само придават уникалност, но често стават и неразделна част от идентичността на звездите. Понякога, какъвто е случаят с Касиел Ноа Ашер, артистите многократно променят имената си, търсейки най-подходящото за своята кариера и личност. Легендарният сатирик Радой Ралин известен със своя  хумор, всъщност се е казвал Димитър Стоянов. Той е избрал артистичния си псевдоним с мотива, че в България има много известни Димитровци, но ще има само един Радой, пише HotArena.

Още по темата: общо новини по темата: 1390
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
предишна страница [ 1/232 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
17 септември – Денят на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: