
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да боядисаме яйца с червено вино | ||||||
| ||||||
Междувременно обаче можем да се подготвим за Велика събота - другият ден, освен Велики четвъртък, в който се боядисват яйца за празничната трапеза. Всяка година си припомняме вече познати или пък опитваме нови методи, с които да превърнем яйцата в красиво допълнение към отрупаната маса за Великден. И понеже идеите са наистина много и често попадаме и на нови, споделяме една такава, която да изпробваме на Велика събота - последният ден, в който можем да боядисаме яйца. Методът за боядисване на яйца с червено вино има доста плюсове, но и една конкретна характеристика, която го прави особено ефектен. А именно - с него яйцата придобиват блясък, сякаш имат кристализирана текстура. Освен това обаче този начин е лесен и изцяло естествен, тъй като използваме единствено червено вино. Колкото до това кой вид вино е най-подходящ за този метод, важи правилото, че колкото по-тъмно е то, толкова по-добре. Изобщо не е нужно виното да е скъпо, дори напротив, а добра работа биха ни свършили сортове като сира или малбек например, според Unraveling Wine. Яйцата пък е добре да са с по-светли черупки, но не е задължително да са чисто бели. Ако обаче са твърде тъмни, има риск да не получи желаният ефект. Какво ни трябва 12 броя яйца 1 бутилка червено вино Какво ги правим В подходящ съд сипваме една цяла бутилка червено вино, което оставяме да заври. След това внимателно поставяме яйцата и ги оставяме да врят около 15 минути. Когато времето изтече, изключваме котлона и оставяме яйцата да престоят във виното за около 12 часа или докато достигнат желания цвят. Резултатът, която си получава накрая, са красиви яйца с виолетов цвят и искрящ ефект, пише lifestyle.bg. |
Още по темата: | общо новини по темата: 209 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg