Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да ходите на токчета, без да ви болят краката?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:31 / 26.07.2024Коментари (0)954
©
В някакъв момент от модните ни приключения се натъкваме на облекло, което на практика моли за чифт нови обувки на ток. Може би имате официална рокля, която би изглеждала по-добре с чифт обувки или разбирате, че сладката ви визия за излизане би получила много стил с ток на платформа. Каквото и да изисква сценарият, вие сте решили, че ще се разхождате с чифт токчета, дори ако тази мисъл ви изнервя.

Може би е минало известно време, откакто сте носили токчета и имате нужда от освежаване, или просто ще носите за първи път. Така или иначе, всички ние имаме нужда от някои съвети и трикове за уверено ходене на токчета. Освен да поставяте единия крак пред другия, има нещо повече в безпроблемното ходене на токчета, без да изглеждате като новородено жирафче.

Когато ходите на токчета, искате да изглеждате уверени и, което е по-важно, стабилни. За да ви помогнем с всички правилни движения, разговаряхме с двама експерти, за да открием най-добрите начини да ходите на токчета, така че да се чувствате комфортно, излизайки със стил.

Намерете своя идеален чифт

Преди да започнете да се плъзгате по пода, важно е да изберете чифт токчета на удобна височина. Независимо дали това е среден ток или висок ток, помислете за вашето ниво на комфорт. "Ако не сте запознати с токчетата, започнете с по-ниски височини и постепенно преминете към по-високи", препоръчва Куан пред InStyle. "Започнете с избора на токчета, които стоят добре и осигуряват добра опора"

Куан предлага да започнете с котешки или блокови токчета. "Тези стилове предлагат повече стабилност и могат да ви помогнат постепенно да се приспособите към носенето на по-високи токчета." Ако се чувствате по-уверени, блок ток със средна височина би бил чудесно начало. Блоковата пета има повече повърхност, така че има по-малък шанс да се клатите, когато ходите.

Въпреки че котешкият ток е по-тънък от аналога с блок ток, по-късата му височина предлага сигурността, че е по-близо до земята. Котешкият ток добавя малко класическа женственост, ако външният ви вид изисква обувки с по-официален стил, докато блоковият ток може да е по-подходящ за ежедневно облекло.

Искате малко повече височина от котешки ток, но не сте готови за висок тънък ток? Експертът препоръчва платформи, тъй като те могат да бъдат по-лесни за ходене от обувките със същата височина, а платформата намалява ъгъла на крака ви.

Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато избирате чифт обувки на ток, е да разпознаете вашето ниво на комфорт. Носенето на чифт обувки на ток, които в крайна сметка ви правят нещастни, защото са твърде трудни за ходене, може да ви попречи да носите токчета отново.

Помислете за вашата крачка



Намерихте токчетата си и сте готови да ги носите. Имайки предвид стила на тока, който сте избрали, помислете за различните движения, които ще направите, за да ходите уверено в обувките си.

"Застанете в добра поза, като стоите изправени с рамене назад", обяснява Куан. "Застанете на петите си и свикнете с усещането, че сте повдигнати. Изборът на чифт с каишка на глезена може да е за предпочитане, за да можете да развиете усещането, че обувката е продължение на вас." Отново височината на тока определя как ще ходите в обувките си. По-ниските токчета поддържат крачката ви, като поддържат стъпалото ви сравнително равно. "Когато носите ниски токчета, обикновено можете да правите малко по-дълги крачки с по-естествено движение от петата до петите. Разпределението на теглото обикновено е по-балансирано между петата и средата на крака, което позволява по-удобно и стабилно движение при ходене."

Ако сте готови за големите приключения и искате да излезете на високи токчета, Куан има някои съвети, които да запомните. "Стилетите изискват по-къси, по-контролирани стъпки, за да поддържат баланс и стабилност." Тъй като повече тежест се измества към средата на краката ви, Куан предлага силно осъзнаване на баланса и позата ви, за да предотвратите дискомфорт или нестабилност. Може дори да ви помогне да добавите малки подложки за крака, които да омекотят центъра на крака ви.

Когато носите високи токчета, се изискват повече баланс и сила в прасците и глезените. "Ангажирайте основните си мускули малко повече, за да помогнете за стабилността", добавя той. "Когато започвате, може да е полезно да имате нещо наблизо, което леко да докоснете за баланс, докато не се почувствате по-уверени."

Практиката ще ви направи перфектни

Сега, когато имате перфектния чифт обувки на ток, е време да приложите тези стъпки в действие. Но преди да излезете, разходете се из хола си за малко упражнение. :Започнете, като се ходите из дома си, за да свикнете с усещането за токчета, като се фокусирате върху плавното движение от петата с всяка стъпка", съветва Куан. "Внимавайте за баланса си, като държите тежестта си центрирана върху петите и я разпределяте равномерно между двата крака."

"Съсредоточете се върху поставянето на петата надолу първо, последвана от центъра на стъпалото и след това пръстите на краката. Това търкалящо движение ще ви помогне да ходите по-естествено“, добавя още той. След като се научите да ходите по права линия, направете няколко стъпки, за да се почувствате наистина като на модно дефиле. "Разхождайте се и се въртете с пети. Това ще ви помогне да се адаптирате към различни движения." Тъй като вероятно няма да ходите по права линия върху равна повърхност цял ​​ден, добавянето на няколко различни препятствия ще ви помогне да се почувствате по-уверени в реалния свят. "След като се почувствате удобно на закрито, опитайте да ходите по различни повърхности като килим, твърда дървесина или настилка, за да се адаптирате към различни текстури".

Докато вървите, забележете как чувствате обувките на краката ви. Има ли някакво подхлъзване на петата ви или чувствате обувките ви малко нестабилни? Куан предлага да използвате аксесоари за обувки като мазила или ограничители на петата, за да подобрите комфорта и баланса. Тези малки неща ще направят ходенето на токчета по-удобно. В края на краищата не искате да се фокусирате само върху краката си цял ден.

Носенето на токчета, независимо дали за първи път или за първи път от много време, не трябва да се чувства смущаващо. Отделете време да се упражнявате и не се страхувайте да експериментирате с различни стилове.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: