ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да направим три ястия само с едно пиле | ||||||
| ||||||
Запечени пилешки крилца и бутчета с картофи Необходими продукти: 1 пиле (бутчета и крилца) 4-5 картофа Сол, пипер, риган, мащерка Зехтин или масло Чесън (по желание) Лимон (по желание) Приготвяне: Почистваме бутчетата и крилцата, ако е нужно. Подправяме със сол, пипер и любимите подправки (мащерка, риган) и оставяме да се мариноват за 15-20 минути. Нарязваме картофите на кръгчета или кубчета, посоляваме ги и ги подправяме със сол, черен пипер, риган и малко зехтин. Загряваме фурната на 200°C. В тава поставяме картофите и пилешките бутчета и крилца. Печем около 40-50 минути, като периодично поливаме месото с изтичащите сокове, за да се получи златиста и хрупкава коричка. Готовото ястие може да се поднесе с резенчета лимон за допълнителен вкус. Супа с бяло месо от пилето Необходими продукти: Част от бялото месо от пилето (гърди или филе) 1 морков 1 картоф 1 лук 1 стрък целина сол, пипер, дафинов лист магданоз за гарниране Приготвяне: Отстраняваме част от пилешкото бяло месо (обикновено около костите) и го слагаме в голяма тенджера с вода. Добавяме нарязаните моркови, картофи, лук и целина. Подправяме със сол, пипер и дафинов лист. Варим на средна температура около 30 минути. Изваждаме месото и зеленчуците от бульона. Месото може да бъде нарязано и върнато в супата. След това добавяме магданоз за аромат и сервиране. Ако искате по-гъста супа, може да пюрирате част от зеленчуците. Фрикасе с бяло месо от пилето Необходими продукти: Част от бялото месо от пилето (гърди или филе) 1 глава лук 1 морков 1 чаша бяло вино 1 чаша пилешки бульон 200 мл сметана за готвене 2 яйца Сол, пипер Лимон и магданоз за гарниране Приготвяне: Нарязваме или накъсваме на конци пилешкото бяло месо. В голям тиган с малко масло запържваме нарязания лук и морков, добавяме месото и готвим, докато стане златисто. Добавяме бялото вино и бульона, оставяме да къкри около 20 минути. След това добавяме сметаната и оставяме да се сгъсти на слаб огън. Можете ида направите сос бешамел, но той е капризен и трябва да се пипа по-внимателно, за да не се пресече. Разбиваме яйцата в отделна купа и внимателно ги добавяме към фрикасетата, като бъркаме постоянно, за да се получи кремообразна текстура. Подправяме със сол, пипер и лимонов сок на вкус. Поднасяме с нарязан магданоз. Можете да прибавите и гарнитура от ориз или картофи. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Старобългарските думи, които използваме и до днес
14:05 / 25.12.2024
ПСС: В планините има опасност от лавини
10:10 / 24.12.2024
Коледа във Витлеем без туристи и светлини
10:46 / 24.12.2024
Известен адвокат: Ще го търсим Веселин Маринов
10:42 / 25.12.2024
Каръкът си тръгва от тези зодии, през 2025 идва златен период
19:23 / 25.12.2024
Русенци и пловдивчани плащат най-скъпо
08:53 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: