
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да приготвим домашен пастет от свински черен дроб? | ||||||
| ||||||
Защо да изберем домашен пастет? Пастетът, който обикновено ни се предлага по магазините, буди съмнение у нас. Не винаги можем да се доверим на състава, посочен върху етикета. Обикновено се замисляме дали производителите не са спестили част от истината, за да могат да ни продават своята стока. Ако сте от хората, които имат доверие единствено на себе си и поради тази причина сами предпочитате да приготвяте храната в домашни условия, то тази рецепта за домашен пастет ще ви допадне. Приготвянето на пастета отнема около 10 минути. Това време е нужно за подготовката на самите продукти. Процесът на готвене трае близо 30 минути. Отделете си приблизително 40 минути, в които да сготвите истински ароматен, вкусен и полезен пастет за вас и семейството ви. Как се приготвя най-вкусният пастет от черен дроб? Необходими продукти: Първо ще започнем със списъка с продукти, които са ви нужни за направата на пастета. Ето го и него: Черен дроб – 250 г Свинско месо – 100 г обезкостено Моркови – 2 броя Черен пипер – половин чаена лъжица на зърна Карамфил – 4 пъпки Мащерка – 1 чаена лъжица Индийско орехче, настъргано – на върха на ножа Сол – половин чаена лъжица Стъпки при приготвянето на домашния пастет: Започнете с варенето на свинското месо. Ако го сварите с костите, вкусът ще е много по-богат. Нашият съвет е да действате по този начин. Сварете го добре, така че да се отделя лесно с вилица. В отделен съд сварете почистения и нарязан дроб, като към него добавите и останалите продукти. Ползвайте блендер, с който да пасирате всички продукти до хомогенност, като постепенно добавяте от бульона, в който сте варили месото. Правете го поетапно, докато не достигнете желаната консистенция. Ако искате пастетът да е още по-свеж и с по-интензивен вкус, може да добавите половин сурова червена чушка или нарязан на ситно свеж магданоз. Пастетът се разпределя в малки бурканчета и се залива с разтопено масло. След това се поръсва с малко лимонова кора. Може да варите допълнително за няколко минути, като по този начин го стерилизирате и удължавате неговия срок на годност. Ако сте сигурни, че ще го консумирате в рамките на няколко дни, спокойно го съхранявайте в хладилник. Тази рецепта за домашен пастет е една от най-сполучливите и доказали се във времето. Тествайте я и вие и споделете резултатите, предаде Actualno.com. Добър апетит! |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg