ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да съхраняваме: Няколко съвета за свеж и вкусен хляб | ||||||
| ||||||
Стайна температура За повечето видове хляб е идеално да се съхранява на стайна температура. Хлябът трябва да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, която може да ускори стареенето му. Кутията за хляб е отличен избор за тази цел. Кутиите за хляб са проектирани така, че да осигуряват контролирана среда, която предпазва хляба от изсъхване и същевременно позволява циркулация на въздуха, за да се предотврати развитието на плесени. Дървените кутии за хляб са особено ефективни, тъй като дървото може да абсорбира излишната влага. Като алтернатива можете да съхранявате хляба в хартиена торба или торба от плат, която позволява на хляба да диша, като същевременно го предпазва от атмосферните влияния. Ако обаче няма да консумирате хляба в рамките на няколко дни, е препоръчително да вземете допълнителни предпазни мерки, за да запазите качеството му. Избягвайте пластмасовите торбички Макар че пластмасовите торбички може да изглеждат добър вариант за предпазване на хляба от изсъхване, те често задържат влага, която може да доведе до развитие на мухъл. Ако все пак използвате найлонова торбичка, тя трябва да е хлабаво затворена, за да позволява приток на въздух. Хлябът, съхраняван в найлонова торбичка, има склонност да става мек и влажен, което може да се отрази неблагоприятно на текстурата и вкуса му. Хладилници Съхраняването на хляба в хладилник обикновено не се препоръчва, тъй като това може да ускори процеса на стареене. Хладната температура в хладилника кара нишестето в хляба да кристализира по-бързо, което води до суха и трошлива текстура. Хладилникът може да бъде полезен, ако живеете в много влажна среда, където плесента е сериозен проблем, но обикновено е по-добре да се избягва. Замразяване Замразяването е чудесен вариант за по-дългосрочно съхранение на хляб. То запазва свежестта на хляба и може да бъде спасение, ако имате повече хляб, отколкото можете да изядете в рамките на няколко дни. За да замразите хляб, нарежете го на филийки преди замразяването, за да можете да извадите само необходимото количество. Увийте хляба плътно в найлоново или алуминиево фолио и го поставете в торбичка за замразяване, за да предотвратите изгаряне във фризера. Когато сте готови за консумация, можете да препечете филийките директно от фризера или да оставите хляба да се размрази на стайна температура, пише actualno.com. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Преносимият климатик: "Модерна духалка" или алтернатива?
21:12 / 12.11.2024
Любим сериал се завръща на екрана
17:53 / 13.11.2024
Търсят заместник на Димо Алексиев, Ралица Паскалева под въпрос
14:33 / 13.11.2024
БМВ пламтя в квартал "Родина"
13:41 / 13.11.2024
Днес е празник, не трябва да се пътува
08:47 / 12.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: