ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да "съживим" стария хляб, за да го направим отново годен за ядене | ||||||
| ||||||
За целта е необходимо да го намокрим с вода, която да попие добре, но не прекалено, за да не капе след това. Важно е хлябът да е навлажнен, като обаче внимаваме да не се разпадне или разкашка. След това вече идва ред да го поставим във фурната на около 100 градуса за 20-30 минути. Можем да познаем, че е готов, когато вече не е твърд, а е омекнал и приятно топъл. Най-хубавото пък е, че отново е като прясно изпечен. Освен това плюс на този метод е, че може да приложим както върху цял хляб, така и върху останала половина, което означава, че не е нужно външната част да е изцяло кората. Полезно е да имаме предвид също, че за този начин трябва да съобразим и колко застоял е хлябът ни и какъв вид е той. Тези фактори може да повлияят на количеството вода, която е необходимо, както и нужното време във фурната. Например, ако хлябът ни не е прекалено остарял и втвърден до камък, е достатъчно едно бързо намокряне с по-малко вода. При прилагането на този метод с нарязан на филии хляб обаче трябва да сме една идея по-внимателни, тъй като по-лесно може да се разпадне от водата. Най-лесно и ефективно се получава с цял хляб, включително ненарязани франзела, фокача или чабата, както и хляб с квас, пише Well and Good, цитиран от lifestyle.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ергенка - бизнесменка с 6 фирми
16:12 / 20.11.2024
Интересно явление тази сутрин
10:43 / 20.11.2024
Изпращаме помощ на Газа
15:08 / 20.11.2024
Напусна ни Мила Власковска
10:14 / 21.11.2024
Време е за нещо ново
09:50 / 21.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: