Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да сварим яйцата, без да ги счупим?
Автор: Екип Ruse24.bg 14:31 / 28.03.2024Коментари (0)997
©
Колко от яйцата, които варите остават здрави? За да е изпълнена тази мисия успешно, много домакини използват различни трикове. Но кой от тях е най-ефективен? 

Днес ще ви споделим как най-сигурно да извършите този процес и да сложите край на спуканите яйца.

На стайна температура 

Сигурно сте чували от вашите майки, че яйцата трябва да се варят, когато са престояли известно време в хладилника? Научната истина е, че свежите яйца имат по-голяма вероятност да се счупят, когато ги варите. Затова, купете яйцата два-три дни преди варенето и ги извадете от хладилника поне 1-2 часа преди да ги сложите в тенджерата. 

Правилното поставяне в тенджерата 

Когато слагате яйцата в тенджерата, поставете ги на дъното, без да ги пускате рязко и от високо, за да не ги ударите. Не претъпквайте съда с яйца и оставете малко пространство между тях, за да предотвратите евентуално счупване, когато те се движат по време на варене.

Добавете оцет и сол 

Оцетът е известен като превантивно средство против напукване на яйца. Преди да започнете да варите, добавете няколко супени лъжици в тенджерата. Солта, от друга страна, помага да запазите белтъка вътре, ако случайно някое яйце се счупи по време на варене. 

Контролирайте температурата 

Не завъртайте котлона на най-високата температура. По-разумно е да оставите на средна температура, за да предотвратите "подскачането" на яйцата и счупването им. ТРИК, благодарение на който нито 1 великденско яйце няма да се счупи при варене 

Времето за варене 

Използвайте таймер, за да контролирате времето. Перфектното време за сваряване на едно яйце е между 4 и 6 минути в зависимост от желаната степен на твърдост на жълтъка. Тези съвети ще ви помогнат да варите яйца без да се счупи нито едно, и да получите перфектното яйце, готово да украси вашата трапеза или да се превърне в любима съставка на вашите ястия, съветват от actualno.com.

Още по темата: общо новини по темата: 208
11.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Бюджет 2025
Влизането на България в Шенген
Почина Лиъм Пейн
51-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: