Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как най-лесно да обелим печените чушки?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:35 / 22.08.2024Коментари (0)1068
©
Наближава есента и замирисва на печени чушки. Чушките са донесени от Христофор Колумб от Америка и бързо завладяват нашия континент. Освен че са много вкусни, чушките са и много полезни. Съдържат витамин С, цинк и други полезни хранителни вещества.

 

Печените чушки са част от традиционната ни кухня. Консумираме ги под различни форми - като предястие, салата, пълнени, овкусени само с марината. Многобройни са вариантите за използване на печените чушки в различни ястия. Един от неприятните моменти е беленето на ципата. Обикновено ципата се лепи по пръстите и докато чушките парят могат да ви изгорят.

Ето няколко съвета как да белите печените чушки най-лесно.

В хартиен плик

Изпечете чушките по стандартния начин - с чушкопек, на скара или в оребрен тиган. След това ги поставете върху хартия за печене и ги увийте. Ако имате чист хартиен плик, също можете да го използвате. Увийте добре чушките, за да се задушат. След това леко разтрийте чушките заедно с хартията. Търкайте, докато обелките паднат от тях. Внимавайте да не натискате много силно, за да не нараните самите чушки, а само обелката.

В найлонов плик

Вместо хартиен плик, може да използвате найлонова торбичка. Незабавно след изпичането, сложете чушките в найлоново пликче. То трябва да е компактно затворено. Оставете чушките в пликчето за 10-тина минути и по-късно ги обелете. Те се задушават в пликчето и се белят много лесно.

С олио

Измийте добре чушките и ги поставете за печене. Вземете слънчогледово олио и капнете от него върху самите чушки. Внимателно ги покрийте с растителната мазнина и след това ги сложете в чушкопека, тавата или на скарата. Ще установите как печените чушки сами ще се белят. Опитайте някой от предложените методи и ще видите колко по-лесна и приятна ще е задачата ви в беленото на този вкусен зеленчук, съветва actualno.com.

Още по темата: общо новини по темата: 1022
07.11.2024 »
13.10.2024 »
10.10.2024 »
04.10.2024 »
30.09.2024 »
28.09.2024 »
предишна страница [ 1/171 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: