ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какви са предимствата на кафявата захар? | ||||||
| ||||||
Кафявата захар, за разлика от белия си събрат, има редица неоспорими преимущества. Бялата захар е рафиниран продукт, получен в резултат на химическа преработка на кафява захар. За нейното производство се използват различни избелващи средства, част от които остават в бялата захар и заедно с нея проникват в човешкия организъм. Кафявата захар, в чието производство не се предвижда такова избелване, е много по-натурален и екологично чист продукт. В кафявата захар присъства меласа, притежаваща много полезни минерални вещества. Кафявата захар (85-98% - в зависимост от страната производител) се състои от захароза. Калият, съдържащ се в кафявата захар, помага за очистване на стомашно-чревния тракт, извежда натрупаната шлака, регулира кръвното налягане и е активен участник в процеса на обмяната на мазнините и белтъчините. Без този елемент е невъзможна нормалната дейност на сърцето.Както е известно калцият, който също присъства в състава на кафявата захар, отговаря за състоянието на зъбите и костите, укрепвайки ги. Той има и голямо значение за пълноценното функциониране на нервната система и на нормалното съсирване на кръвта. Цинкът, също част от състава на кафявата захар, помага за обмяната на мазнините, пише Woman.bg. Кафявата захар е богата още на фосфор, който е необходим за нормалното и пълноценно функциониране на сърдечния мускул и главния мозък. Той участва и в обменните процеси, явявайки се съставен компонент на клетъчната мембрана. Желязото, което също е част от тръстиковата захар, помага за работата на кръвоносната система. Концентрацията на този елемент в кафявата захар е над десет пъти по-висока в сравнение с бялата захар.Тъй като този продукт се отнася към сложните въглехидрати, процесът за неговото усвояване от организма протича с доста по-бавни темпове. Затова кафявата захар е полезна за всеки, който се бори с излишните килограми. Въпреки това с нея не бива да се прекалява, защото калоричността е почти колкото на бялата захар. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ергенка - бизнесменка с 6 фирми
16:12 / 20.11.2024
Изпращаме помощ на Газа
15:08 / 20.11.2024
Интересно явление тази сутрин
10:43 / 20.11.2024
Време е за нещо ново
09:50 / 21.11.2024
Напусна ни Мила Власковска
10:14 / 21.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: