ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Класика на Коледа: Бързо и лесно шоколадово лакомство | ||||||
| ||||||
Кадифеният шоколадов мус с пикантни череши се приготвя за около 15 минути и се оставя за един час в хладилника. Съставки: 3 средни яйца 4 супени лъжици нерафинирана пудра захар 150 г тъмен шоколад, плюс допълнително, настърган, за сервиране 15 г масло морска сол 140 мл двойна сметана, плюс допълнително, разбита, за сервиране За пиянските череши: 2 супени лъжици текила бланко или тъмен ром, плюс 1 супена лъжица допълнително за муса 300 г замразени череши, размразени или пресни, нарязани наполовина и без костилки 100 г пудра захар Кора от 1 лайм , плюс сок от ½ кора от лайм и сок от ½ портокал 1 звездовиден анасон 1 малка шепа естрагон , ситно нарязан (по желание) Отделете яйцата и разбийте жълтъците и захарта до светла и пухкава смес. Разбийте една супена лъжица текила или ром и оставете настрана. В отделна, чиста купа, разбийте белтъците на мек връх – трябва да можете да държите купата обърната, без белтъците да се движат. Разтопете шоколада и маслото на слаб котлон на водна баня или в микровълнова фурна, като овкусите с малка щипка сол. Разбийте сметаната, докато се сгъсти. ако прекалите с нея, тя ще стане зърнеста, така че спрете, когато все още пада лениво от метална лъжица. В жълтъците добавете разтопения шоколад, а след него и двойния крем. Сега сложете една трета от белтъците в шоколада, след това разбъркайте тази смес с останалите белтъци, като запазите колкото е възможно повече въздух. Разпределете в малки чаши и охладете, препоръчва The Guardian. Сложете черешите в тенджера със захарта, кората от лайм и портокал и звездния анасон и ги поставете на среден огън. Налейте текилата и оставете да къкри 8-10 минути, докато черешите загубят формата си и образуват сиропиран сос. Разбъркайте естрагона, ако използвате, изключете котлона, отстранете звездния анасон и добавете сока от лайм и портокал. Сервирайте муса с черешите, малко плътна, студена сметана и настърган допълнителен шоколад отгоре. Приятен апетит! |
Още по темата: | общо новини по темата: 238 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Старобългарските думи, които използваме и до днес
14:05 / 25.12.2024
Каръкът си тръгва от тези зодии, през 2025 идва златен период
19:23 / 25.12.2024
Известен адвокат: Ще го търсим Веселин Маринов
10:42 / 25.12.2024
Русенци и пловдивчани плащат най-скъпо
08:53 / 25.12.2024
Днес имен ден празнуват над 30 красиви имена
00:13 / 25.12.2024
Поверията на Коледа, които трябва да знаем
12:00 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: