Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кое е най-ужасното време от деня в офиса?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:46 / 18.12.2023Коментари (0)482
©
Ако някога сте потискали прозявката си по време на следобедна среща, вероятно сте имате идея какво представлява кризата в 15:00 ч. – това ужасяващо време от деня, когато е твърде рано да си тръгнете и твърде късно да се съсредоточите върху работата.

Според ново глобално проучване тези часове след обяд забавят повечето хора, пише CNBC, цитирани от economic.bg.

71% от работниците са съгласни, че късният следобед е най-лошото време за работа, като производителността спада между 15 и 18 ч., според проучването, проведено сред повече от 10 000 служители и ръководители.

Биологията е отчасти виновна за това. Според Националната фондация за съня сънливостта в късния следобед е част от нормалния циркаден ритъм на организма, който се понижава значително между 14 и 17 ч. В корпоративната култура също са склонни да разглеждат продуктивността като линейна, допълва Кристина Джанзер, старши вицепрезидент на отдел "Изследвания и анализи“ в Slack.

Лесно ни е да приемем, че ако имате 8-часов работен ден, ще бъдете също толкова продуктивни, колкото и в 8 ч. сутринта, и в 15 ч.“, обяснява Джанзер. "Но това просто не е вярно.“

Ако ви е омръзнало да се чувствате уморени всеки следобед, помислете за тези три подкрепени от научни изследвания начина да преодолеете кризата в 15:00 ч. – без нужда от кофеин:

Направете микропочивка

Отделянето на време за почивки по време на работния ден, дори само за пет минути, подобрява производителността и благосъстоянието на служителите, установи Slack.

Кратката почивка, да речем между 14:30 и 14:45 ч., може да помогне да събудите мозъка си и да прехвърлите следобедния спад в зоната на по-голяма продуктивност“, казва Джанзър.

Откъсването от работата дори за няколко минути може да ви предпази от отегчение и да ви възстанови от всички стресови фактори, които са се появили през деня, добавя тя.

Усилете звука на музиката

Според други изследвания слушането на музика на работното място може да повиши концентрацията, настроението и ефективността ни.

Точно както музиката може да ви мотивира по време на тренировка, тя може "да направи същото нещо преди презентацията ви в 15:00 ч.“, според Карсън Тейт, автор на "Работете просто: Приемете силата на вашия личен стил на продуктивност.“

Експертите по въпросите на работното място са разделени по отношение на най-добрия жанр за работа, но д-р Срини Пилай, музикант и невролог от Харвард, наскоро заяви пред CNBC, че "познатата музика“ или песните, които ви харесват и познавате най-добре, са "най-ефективни“ за постигане на максимална концентрация.

Запазете лесната работа за следобедните часове

Може да е изкушаващо да отложите изпълнението на дадена задача или да се придържате към крайния срок, но ако можете да оставите тази работа за друго време на деня или да поискате отсрочка, вероятно ще се справите по-добре, смята Джанзър.

Продуктивността изглежда по различен начин за всеки. Ако следобедът не е силната ви страна, вероятно има друг вид работа, която можете да свършите и която не изисква толкова задълбочено мислене.“

Джанзър предлага да късният следобед да се използва за свършване на бързи административни задачи, като например да организирате входящата си поща или да с колегите си. Такива задачи "са също толкова важни, колкото завършването на презентация например, но може да са по-малко разочароващи“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: