ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Константин Таквор: Добър професионалист и в актьорската игра, и в кулинарията се става след дълги години упорита работа | ||||||
| ||||||
Споделя, че още като ученик случайно попада в театъра, открива себе си и остава очарован от голямата сцена. "Открих сцената на 13 години в Банкя и просто се влюбих в нея, и още 7-и клас аз знаех, че с това ще се занимавам цял живот", разказа той и допълни, че в момента участва в различни постановки в кукления театър. По думите му той е човек на каузата – винаги гледа с нещата, с които се занимава, да са свързани с кауза, нещо, което е устойчиво и което ще бъде занапред, така че да доброто да се предава и на бъдещите поколения и те от своя страна да го предават, за да се затвори кръгът на доброто. "Младите хора трябва да си припомнят ценностите, защото ценностите са едно от нещата, които изграждат обществото". Константин Таквор споделя също, че е страстен хоби кулинар: "Аз съм човек, който готви със сърце и презентира, пречупва храната така както на него би ми се искало", каза той и сподели, че страстта му към готвенето датира още от детските му години, провокирано от страстта му да се храни вкусно. Затова и участва в реалити формата MasterChef и разбира за себе си, че обича и може да готви. "Получих за себе си и пред самия себе си едно свидетелство, че готвенето е нещо, което правя с любов. Ако мога със сигурност някой ден да творя в кухнята, бих го направил. Аз съм се заклел, че първата и последната кухня, в която ще вляза, ще бъде моята". По думите му консуматорството от един от най-сериозните проблеми в днешно време, като в кулинарията е придобило огромни размери. "Храната е това, което ни кара да живеем, което ни помага да се движим, да имаме сила, да мислим, да функционираме. Това е едно от нещата, които изповядваме много хора в днешно време – храната на нашите предци, истинската храна, сезонната храна, смисленото хранене, да не се прекалява с пазарувания, това да цениш какво ядеш, това да знаеш какво е, да знаеш произхода на всяко едно парче от твоето ястие откъде е дошло, кой го е отгледал и колко любов е вложил вътре". Според него екстремните спортове му дават свобода и заместват сивотата и скучното ежедневие. "Карат те да се чувстваш жив – това е, което на всеки един човек му трябва: чувството, че си сега тук и че правиш нещо, което крие риск, крие опасност", обясни той. Константин Таквор добави, че работи заедно с организацията Trenelarium като изпълнява ролята на треньор, който обаче не обучава и тренира децата, а отваря мирогледа им да се запалят по природата и спортовете на открито. "Децата те зареждат и си даваш сметка, че ценните неща са много мънички и прости, и че можеш да откриваш всякакви неща в природата без абсолютно нищо – то е около теб. Просто трябва да се върнем, да излезем, да забравим за джаджите и да прекарваме по-често време сред природата". |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Няма да ни се размине, НИМХ потвърди официално прогнозата
10:42 / 27.11.2024
Нов коледен хит, но не е на Марая Кери
16:56 / 27.11.2024
Предстои промяна в големите търговски центрове
12:00 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
13:04 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: