Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кралски атлети: От двореца до олимпийския подиум
Автор: Екип Ruse24.bg 21:47 / 27.07.2024Коментари (0)1011
©
Членовете на кралските семейство по света имат доста различни таланти, като сред тях има и доказани атлети. Някои от личностите със синя кръв толкова много обичат спорта, че дори са се състезавали на Олимпийските игри.

С началото на Олимпиадата в Париж днес, решихме да разгледаме кои кралски особи са вдишали олимпийския дух, но от позицията на състезатели. Сред олимпийските атлети с кралско потекло има и съпружеска двойка!

Зара, която вече е майка на три деца, спечели второ място с британския отбор през 2012-а, като сребърният й медал й бе връчен лично от гордата й майка.

Братовчедите на Зара, принц Уилям и съпругата му Кейт, принц Хари, принцеса Беатрис и принцеса Юджини, бяха сред зрителите в тълпата, която я аплодираше

Дъщерята на ралица Елизабет и покойния херцог на Единбург се състезаваше в конен спорт на Олимпийските игри в Монреал през 1976 г. Заедно с нея за Канада отлетяха и братята й принц Чарлз, принц Андрю и принц Едуард, за да я подкрепят.

Принцеса Ан е успешна в своя спорт като е печелила златен медал през 1971 г. и два сребърни медала през 1975 г. на Европейското първенство по всестранна езда.

Принцеса Шарлийн от Монако (на основната снимка) беше много добра състезателка по плуване преди да се омъжи за принц Албер. Олимпийската плувкиня  представляваше Южна Африка на игрите в Сидни през 2000 г., като нейният отбор завърши пети в щафетата 4 х 100 метра смесено.

Същата година тя се запознава с бъдещия си съпруг Албер на състезанието по плуване Mare Nostrum в Монте Карло, Монако, като двамата се женят през юли 2011 г. Двойката се сдоби с близнаците - принц Жак и принцеса Габриела през 2014 г.

Испанският крал Фелипе, тогава принц на Испания, беше част от ветроходния отбор на страната си, когато те бяха домакини на игрите в Барселона през 1992 г. Той бе избран и за знаменосец на церемонията по откриването, съобщи tialoto.bg.

Гръцкият крал Константин, който беше последният крал на Гърция, спечели златен медал във ветроходството в клас Дракон на Олимпийските игри в Рим през 1960 г.

Норвежкият крал Харалд също беше запален спортист на младини. Преди да стане монарх на Норвегия през 1991 г., той представлява страната си във ветроходството на Олимпийските игри през 1964, 1968 и 1972 г.

Принцеса Хая бинт ал Хюсеин, която е дъщеря на покойния крал на Йордания Хюсеин и третата му съпруга, покойната кралица Алия, е професионален жокей. Тя представляваше Йордания в конен спорт на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: