ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Къде кои продукти да съхраняваме в хладилника? | ||||||
| ||||||
Как се разпределя температурата в хладилника? За да разберем къде е най-студеното място в хладилника, трябва да разгледаме конструкцията и начина на работа на различните модели. В хладилниците с едно отделение, замразяващата камера обикновено е разположена в горната част. Студеният въздух циркулира и поддържа определена температура, като най-студеното място е на рафта под замразяващата камера. Тук температурата е близка до нулата, тъй като изпарителят е разположен близо и студените въздушни потоци отнемат топлината от съседните рафтове. Двойно-съставни хладилници В двойно-съставните хладилници, които имат отделни отделения за хладилника и фризера, най-студеното място е близо до задната стена. Това е така, защото студеният въздух се разпределя с помощта на вентилатори. В тези модели често се намира и нулева зона, разположена на най-ниското ниво, където температурата е около 0°C. Тази зона е идеална за съхранение на продукти, които изискват по-ниска температура, като месо и риба. Влияние на рафтовете и продуктите Температурата в хладилника може да варира в зависимост от материала на рафтовете и количеството на съхраняваните продукти. Решетъчните рафтове позволяват по-добра циркулация на въздуха, докато стъклените и пластмасовите рафтове действат като прегради и могат да задържат топлината. Натовареността на рафтовете също играе роля – колкото повече продукти има в хладилника, толкова по-трудно е за студения въздух да циркулира, което може да доведе до неравномерно разпределение на температурата. Най-топлото място в хладилника За разлика от най-студеното място, където отговорът зависи от модела на хладилника, най-топлото място е ясно – това са рафтовете на вратите. Тук температурата е по-висока, тъй като тези рафтове са най-отдалечени от студените въздушни потоци и често се отварят и затварят, което позволява на топлия въздух да навлиза. Съвети за оптимално съхранение Плодовете и зеленчуците трябва да се съхраняват отделно, при температура около 7-8°C. Млечните продукти и яйцата е добре да се поставят на средния рафт, където температурата е между 3 и 6°C. Консервираните храни и продукти, които не изискват много студ, могат да се съхраняват на горния рафт при температура 7-9°C. Разпределението на температурата в хладилника може да бъде различно в зависимост от модела и конструкцията му. Знаейки къде са най-студените и най-топлите места в хладилника, можете да оптимизирате съхранението на различните видове храни и да запазите тяхната свежест и вкус по-дълго време. Независимо от модела на вашия хладилник, следването на тези съвети ще ви помогне да се възползвате максимално от капацитета му и да поддържате храната си в идеално състоянием съветва actualno.com. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Преносимият климатик: "Модерна духалка" или алтернатива?
21:12 / 12.11.2024
Търсят заместник на Димо Алексиев, Ралица Паскалева под въпрос
14:33 / 13.11.2024
Любим сериал се завръща на екрана
17:53 / 13.11.2024
БМВ пламтя в квартал "Родина"
13:41 / 13.11.2024
Разплита се случаят с намерения труп на жена във врачанското село Добролево
15:49 / 12.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: